Lauri Ylönen februārī uzstāsies Palladium Riga

Publicēts: | Atjaunots:


Lauri Ylönen
Lauri Ylönen

2.februārī jaunā soloalbuma “New World” popularizēšanas tūres ietvaros, koncertzālē Palladium Rīga viesosies Somijas slavenākās grupas The Rasmus solists Lauri Ylönen. Biļetes tikai rīt Ls 9!

Lauri soloprojekts aizsākās 2009. gada rudenī Singapūrā, kur viņš bija ieradies, lai kopā ar “The Rasmus” ģitāristu Pauli Rantasalmi ierakstītu materiālu nākamajam grupas albumam. Taču jau drīz abi mūziķi pamanīja, ka jaunās dziesmas nelīdzinās melodiskajam poprokam, kas ir “The Rasmus” miljonos eksemplāru pārdoto albumu firmas zīme. Singapūras studijā tapušie ieraksti drīzāk bija elektroniska deju mūzika, dažbrīd pat ar tehno ietekmi.

Mēs sākām pievienot demo ierakstiem ģitāras partijas, bet tās neiederējās. Tomēr man bija sajūta, ka jādod šai mūzikai iespēja augt jaunā virzienā, neraugoties uz to, vai tā būs piemērota “The Rasmus”, vai nē,

atceras Lauri.

Albums “New World”, ko 2011. gada martā laida klajā pašam mūziķim piederošā izdevniecība “Dynasty Helsinki”, atšķirībā no “The Rasmus” albumiem, kuri radušies lēni, rūpīgi un pacietīgi, ļāva viņam būt brīvam, spontānam un visu kontrolēt. “Es ne vien komponēju, sacerēju tekstus un producēju, bet arī piedalījos video scenāriju rakstīšanā, albuma dizaina veidošanā, fotografēju un būvēju dekorācijas videoklipiem,” stāsta mūziķis.

Lauri soloalbums ir pilnīgi atšķirīgs no “The Rasmus” ierakstiem – lai gan tajā nedzirdēsiet ģitāras, tomēr dažas dziesmas ir pat dinamiskākas par jebkuru viņa agrāko skaņdarbu. Kopumā “New World” noskaņa ir diezgan dramatiska, ar garām instrumentālām starpspēlēm, bet nav piemirsts arī par radiostaciju formātam atbilstošām popdziesmām.

Lauri Ylönen
Lauri Ylönen

Mūziķis parūpējies arī par iespaidīgu koncertu šovu, iedvesmojoties no “Kraftwerk”, Žana Mišela Žāra un “Prodigy”. “Mūsu mērķis ir piedāvāt lielisku dzīvo priekšnesumu, vai tas būtu mazs klubs vai liels festivāls,” apgalvo Lauri.

Biļetes uz Lauri koncertu pieejamas no 11. Novembra “Biļešu Serviss” kasēs un tikai tirdzniecības pirmajā dienā visās “Biļešu Serviss” kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv maksās Ls 9, bet pēc tam kļūs dārgākas.

Albums: Lauri Ylönen – New World

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.