Bootstrap
kultūras platforma - kultūras jaunumi, pasākumi, izstādes, koncerti, konkursi
 

Latvijas Republikas Kultūras ministrija


Kultūras ministrijas logo divkrasu
Kultūras ministrijas logo

Latvijas Republikas Kultūras ministrija ir valsts pārvaldes institūcija, kas veido un koordinē valsts kultūrpolitiku un kultūrizglītības politiku. Kultūras ministrija darbojas, pamatojoties uz Kultūras ministrijas nolikumu, Kultūras ministrijas darbības stratēģiju, Ministru kabineta deklarāciju un Valsts kultūrpolitikas pamatnostādnēm.

Kultūras ministrijas centrālajā aparātā ir trīs departamenti: Kultūrpolitikas departaments, Sabiedrības integrācijas departaments un Eiropas Savienības fondu departaments.

Kultūras ministrijā ir deviņas patstāvīgas nodaļas: Starptautiskās sadarbības un Eiropas Savienības politikas nodaļa, Budžeta un investīciju nodaļa, Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas nodaļa, Grāmatvedības uzskaites un atskaites nodaļa, Personāla un dokumentu pārvaldības nodaļa, Juridiskā nodaļa, Saimniecības nodaļa, Informācijas tehnoloģiju nodaļa un Iekšējā audita nodaļa.

Ministrijas pārziņā ir šādas nozares: bibliotēkas, muzeji, mūzika, vizuālā māksla, tautas māksla, teātris, literatūra, filmu māksla, kultūrizglītība, autortiesības, arhitektūra, pieminekļu aizsardzība, arhīvi un sabiedrības integrācija.