Brīva vieta Tavai dzejai. Dzejas slams Kultūras un tautas mākslas centrā RITUMS


Brīva vieta Tavai dzejai 2016

10. septembrī, Baltās nakts un Dzejas dienu ietvaros, Kultūras un tautas mākslas centrā “Ritums” plkst. 21:00 notiks dzejas sacensības jeb slams jaunajiem dzejniekiem “Brīva vieta Tavai dzejai“.

Slams ir sacensība, kurā dzejnieki izpildīs savus oriģināldarbus. Dzejas slamu priekšnesumi no ierastajiem dzejas priekšlasījumiem atšķiras ar to, ka vērtēts tiek ne tikai dzejolis, bet arī tā izpildījums, līdz ar to dzejnieki tiek izaicināti dramatizēt savas dzejas izpildījumu. Tas ir izaicinājums pārvērst dzeju īstenā piedzīvojumā acīm un ausīm.

Aicināti piedalīties jaunie dzejnieki

Brīva vieta Tavai dzejai 2016

Dzejas sacensībās “Brīva vieta Tavai dzejai” ir aicināti piedalīties 10 jaunie dzejnieki, lai 3 kārtās sacenstos par galveno balvu – brīvo vietu viņu dzejai. Viņus vērtēs žūrija – “Brīva vieta Tavai dzejai 2015” uzvarētājs Edgars Sondors, mūziķi Čipsis un Dullais. Pasākuma laikā gaidāmi arī dažādi muzikāli pārsteigumi, kā arī katram apmeklētājam būs iespēja izpausties dzejas radošajā darbnīcā “Jebkurš var būt dzejnieks”

Šāda veida pasākums Kultūras un tautas mākslas centrā “Ritums” notiks otro reizi un tā mērķis ir ar atraktīvāku, netradicionālāku veidu popularizēt un vairot auditorijas interesi par mūsdienu dzeju, dot iespēju jaunajiem dzejniekiem sevi pierādīt un iepazīstināt auditoriju ar savu jaunradi, popularizēt dzejas slamu kustību Latvijā, kā arī papildināt Baltās nakts un Dzejas dienu programmu ar jauno autoru daiļradi. Dzejas slams “Brīva vieta Tavai dzejai” būs stāsts par to, ka dzeja var būt dzīva, dzeja var būt arī sacensība.

Interesentus aicinām pieteikties, rakstot uz e-pastu: ritums@riga.lv

Ieeja pasākumā: bez maksas

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.