Degunradzis Sapņu teātrī

Publicēts:


izrāde Degunradzis Sapņu teātrī (plakāta daļa)
izrāde Degunradzis Sapņu teātrī (plakāta daļa)

Piektdien, 10. jūnijā, pulksten 19.00 notiks “Sapņu teātra” jaunās skatuves un jaunās mājvietas Andrejsalā, Andrejostas ielā 4, atklāšana ar eksperimentālu izrādi Degunradzis pēc Eižena Jonesko absurdās drāmas motīviem.

izrāde Degunradzis Sapņu teātrī (plakāta daļa)
izrāde Degunradzis Sapņu teātrī (plakāta daļa)

Eižens Jonesko drāmā Degunradzis, kas uzrakstīta 1959. gadā, absurda valodā stāsta par to, ka psihoze uzvar masu apziņu ar metaforu – parasts mietpilsonis pārvēršas par mežonīgu degunradzi. Pārvēršas nenovēršami ikreiz, kad pieļauj domu, ka patiesība ir vairākuma vai spēka pusē. Dīvaina epidēmija: vienīgais, kas spēj saglabāt savu individualitāti ir antivaronis Beranžē – cilvēks, kas principā nespēj cīnīties un neatrod vietu sociālajā sistēmā. Pats autors izsaka protestu pret jebkādām masveida kustībām, kurās cilvēki zaudē individualitāti un apziņu.

Drāmas temats ir aktuāls arī šodien, kad cilvēku apziņa ir ierobežota ar uztieptiem šabloniem. Cilvēki padodas sociālam mehānismam, birokrātiskai mašīnai, dzīvo ar gatavām idejām un izolējas no realitātes ar veiksmīgu patērētāju standartilūziju.

Izrādes ilgums – 2,5 stundas (ir paredzēts starpbrīdis).

  • Režija: Ogata Samoļotova un Nataļja Kladova.
  • Kostīmi: Nadežda Mars.
  • Mūzika: Dim Vevers.

Lomās: Arturs Bezdušnijs, Marija Dubakova, Aleksejs Gersimovs, Kirils Grigorjevs, Jekaterina Kašniašvili, Nataļja Kladova, Ruslans Komarovs, Jeļena Lavrenova, Ksenija Loginova, Andrejs Moisejevs, Sergejs Orlovs, Olga Paškova, Olga Sušinska, Sergejs Čučins, Vladislavs Hapilovs, Dmitrijs Hapilovs.

Biļetes cena: 5 Ls. Vietu skaits: ierobežots. Biļetes iegādājamas tikai iepriekšpārdošanā www.bilesuserviss.lv vai teātra administrācijā (tālruņa numuri – 29672188, 26893408).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.