Grupa USEFUL triumfē Salaspils izpildītāju konkursā

Publicēts:


Grupa USEFUL

Tik daudz dažādu izpildītāju un mūzikas stilu, pavisam jaunu orģinālkompozīciju un dziesmu kaverversiju – un tas viss bija redzams, dzirdams, pārdzīvojams un līdzi jūtams Salaspils kultūras namā “Rīgava 14.janvārī konkursā – koncertā kopā ar grupu “Zvaigžņu zagļi.

Konkurss

Konkursa noteikumi nosacīja obligātu prasību dziesmas izpildīt tikai instrumentālajā pavadījumā, kas piešķīra konkursa gaisotnei īpašu noskaņu. Tāpat arī prožektoru drudzis, kāpjot pirmo reizi uz skatuves, pārtrūkušas ģitāru stīgas, pēkšņi saslimuši solisti un beidzot pienākusī ziema – tik daudz grūtību bija jāpārvar konkursantiem. Taču, neskatoties uz to, cīņā par galveno balvu – iespēju ierakstīt vienu dziesmu skaņu ierakstu studijā, piedalījās 11 konkursanti no Salaspils, Rīgas, Babītes, Mārupes un Ogres. Solisti, dueti un grupas bija nopietni gatavojušies un parādīja augstvērtīgu sniegumu, tamdēļ jo grūtāk skatītājiem bija izlemt, par kuriem diviem favorītiem atdot savu balsi.

Vērtējums

Salaspils konkursa uzvaretaji

Grupas “Zvaigžņu zagļi” dalībnieki Gints Cālītis, Marta Ritova un Kristīne Pāže bija nonākuši konkursa ekspertu lomā, ar kuru veiksmīgi tika galā, sniedzot gan draudzīgus padomus, gan atzinīgus vārdus. Tikai ar dažu balsu starpību izšķīrās otrā, trešā un ceturtā vietas ieguvēji, bet viennozīmīgi lielākās skatītāju simpātijas, līdz ar to pirmo vietu ieguva grupa “Useful” no Ogres. Soliste Ilze Skarbule pārsteidza ar spēcīgo vokālu, un grupa ieguva ne tikai Ogres fanu, kas kuplā pulkā bija ieradušies atbalstīt savējos, bet arī daudzu citu skatītāju labvēlību. Otro vietu ieguva mājinieki – skanīgais vokāli instrumentālais ansamblis “Dzeltenā zemūdene”, taču trešajā un ceturtajā vietā atkal ierindojās ogrēnieši – grupas “Piggy drive” un “G-rifs”. It visi konkursanti dāvanās saņēma garšīgās Julius Meinl tējas.

Konkursa organizatori, kas šādu konkursu rīkoja pirmo reizi, ir iedvesmas pilni līdzīgu konkursu organizēt arī pēc gada, tāpēc saka milzīgu paldies visiem konkursantiem, kas uzticējās, atsaucās un godam piedalījās, un izsaka cerību atkal ieraudzīt un nodot nākošajiem uzvarētājiem ceļojošās konkursa relikvijas – mākslinieka Andra Abiļeva darinātās statuetes, kas šogad ir pirmo trīs vietu uzvarētāju rokās.

Konkursa rezultāti

  • 1. Vieta – Useful
  • 2.Vieta – Dzeltenā zemūdene
  • 3.Vieta – Piggy Drive

E-art.lv favorīti:

  • Useful
  • Piggy Drive

kā arī ir vērs pieminēt :G-rifs, Melanse, Strikts, Minstrels.

Grupa Useful

Useful – Grupa no Ogres. Spēlē alternative/punk stilā. Grupa radusies daudzu citu grupu izjukšanas laikā, taču, šķiet, jaunieši atraduši viens otru un ir uz kopā palikšanu. Grupa pastāv pāris mēnešus, taču jau paspējusi iegūt otro vietu jauno grupu konkursā “Zaļais Knābis” kas notika Ogrē.

Grupa USEFUL

Grupa izpildīja:

  • A.Mūrmanes un I.Skarbules vārdi, Useful mūzika- Through it all
  • Kings of Leon – Use Somebody

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.