Jüri Arrak grafikas darbu izstāde galerijā BASTEJS

Publicēts:


Juri Arrak galerijā Bastejs

Galerija Bastejs šī gada 23. novembrī atklās igauņu mākslinieka Juri Arraka grafikas darbu personālizstādi. Izstāde ir līdz šim plašākā iespēja Latvijā aplūkot mākslinieka darbus.

Juri Arrak galerijā Bastejs

Juri Arraks (Jüri Arrak) ir izcila personība, kuras iespaids Igaunijas mākslas dzīves attīstībā, sākot ar 1970 gadiem, ir nenovērtējami liels. Viņa vārds saistāms ar modernās mākslas attīstību un pazīstamās mākslinieku grupas ANK darbību. Bet neskatoties uz to Juri Arraks guvis arī starptautiski plašu atzinību.

Mākslinieka darbības lauks ietver tādus mākslas virzienus kā abstrakcionisms, reālisms, sirreālisms, konceptuālisms un reliģiska satura glezniecība. Juri Arraks attīstījis sev vien raksturīgu izteiksmi, kurai piemīt kāpināta sirrealitāte . Tēlu sistēma mākslas darbos ietver neskaitāmus simbolus, atsauces uz vēsturi, mitoloģiju un sabiedrību.

Izstāde Galerijā Bastejs piedāvās iespēju iepazīt mākslinieku kā izcilu grafiķi. Ekspozīciju veidos oforti, sietspiedes un litogrāfijas, kas tapušas laika posmā no 1970 gadu beigām līdz 1990 gadu beigām.

Tematiskais loks, ko aptver grafikas darbi, piesātināts metaforām un simboliem, kas vēsta par māksliniekam svarīgo dzīvē un mākslā. Katrs darbs ir stāsts – filozofiski dziļš, brīžiem kritiski ass, bet pilns ar pārdomām par sabiedrību un tajā norisošajiem procesiem.

Kā mākslinieks pats atzīsts, tad viņam mākslā svarīgākās vienmēr ir bijušas emocijas un tas, ko viņš spēj raisīt cilvēkos ar savām pārdomām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.