Latvijas Mākslas akadēmijas 80. karnevāls “Baltais caurums”


LMA 80. karnevāls - Baltais caurums. Publicitātes foto.
LMA 80. karnevāls - Baltais caurums. Publicitātes foto.

Jau pēc nedēļas, 2018. gada 16. februārī no plkst. 19.00 līdz rīta gaismai Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies 80. jubilejas karnevāls “Baltais caurums.

Šogad LMA karnevāls apvieno sevī visas mākslas jomas no mūzikas, dejas un videomākslas, līdz glezniecībai un instalācijām, radot vienotu veselumu. Karnevālu plkst. 19.00 muzikāli ieskandinās “Vēstnieks” un pirmie apmeklētāji saņems īpašus jubilejas atklāšanas pārsteigumus. Uzreiz pēc atklāšanas ceremonijas karnevāls kļūs par performanci trijos stāvos 12 stundu garumā.

LMA 80. karnevāls - Baltais caurums. Publicitātes foto.
LMA 80. karnevāls – Baltais caurums. Publicitātes foto.

Kopumā darbosies septiņas skatuves, kas piedāvās plašu muzikālo piedāvājumu. Paralēli darbosies kino skatuve, dejas un teātra skatuve, kā arī performanču telpa “Vagīna”.

Uz galvenās – Meistara skatuves vakara gaitā, kāps “Labvēlīgais Tips”, “Dzelzs vilks”, kā arī “Cherry Makes Waves” no Nīderlandes, kas spēlēs jau pašā karnevāla ievadā plkst. 20.00.

KAMERA ELEKTRONIKA skatuve, kas paredzēta elektroniskās mūzikas piekritējiem, sniegs iespēju skatīt vaigā tādus izpildītājus, kā “Gas of Latvia”, “91kidz” u.c. Par vakara naglu kļūs gruzīnu DJ Lasha Maruashvili, bez kura nav iedomājama Gruzijas elektroniskās mūzikas attīstība.

Uz skatuves Vārda spēks būs klausāmi un skatāmi dzejas lasījumi “Dziedzeris”, līdzās “Edavārdi” uzstāsies arī “Kontraflovs”. Tomēr par kulmināciju varēs uzskatīt Cypher un brīvrunas sacensību uzvarētāju apbalvošanu. Vakara noslēgumā viesus izklaidēs DJ Augusts.
JVLMA Jazz room piedavās aizraujošu jam session visas nakts garumā, kuru jau 19.00 ieskandinās viens no vadošajiem Latvijas ģitāristiem Artūrs Kutepovs.

LMA 80. karnevāls - Baltais caurums. Publicitātes foto.
LMA 80. karnevāls – Baltais caurums. Publicitātes foto.

Eksperimentālā istabā ļausies eksperimentiem “Waterflower”, “Pacific K”, “Wagars”, kā arī daudzi citi. No mierīga indīroka un meditatīvi alternatīvās mūzikas līdz dārdošam metālam un grupas “Mother” mūzikai, kur jūtama 60to gadu beigu un 70to gadu sākuma progresīvā un psihodēliskā roka ietekme. Bet par eksperimenta līdzdalībniekiem ir aicināts kļūt ikviens apmeklētājs.

Baltā velna un Biošūnas deja, kam pievienosies Bērnurīts, būs redzami performanču telpā “Vagīna”.

Par labsajūtu uz Latvijas Mežu skatuves rūpēsies “The Coco`nuts”, grupa “Manta”, kā arī “RIGA Reggae” un grupa “7 dēli”.
Arī šogad neiztikt bez Folk istabas, kurā ar savu skanējumu priecēs tādi ansambļi, kā “Kalnejas”, “Rahu the Fool”, “Skandi”u.c.
Pilno pasākumu programmu meklējiet karnevals.lma.lv/karnevals-2018/programma/

Laikmetīgās dejas uzvedums “Respektīvi harizmātiski episki” būs redzams dejas un teātra telpā.

Vēl nebijusi iespēja virtuālas gleznošanas interesentiem, pielūdzējiem un visādi citādi ziņkārīgajiem! Ar virtuālās realitātes brillēm “GoStation” varēs izbaudīt un apskatīt gleznošanu virtuālajā vidē.

Īpaši karnevālam tapušu kino programmu piedāvās Rīgas Starptautiskais filmu festivāls 2ANNAS, kas būs skatāma Kino telpā.
No janvāra sākuma LMA 1. stāva zālē ir atvērta karnevāla dekorāciju darbnīca, kur rosās akadēmijas studenti un brīvprātīgie, lai radītu īpaši karnevālam paredzētus lielformāta gleznojumus, zīmējumus, instalācijas un mākslas objektus, kas akadēmijas ēku pārvērtīs par vizuāli un muzikāli vienotu koptēlu un dos iespēju ceļot paralēlajos visumos. Katrs stāvs būs īpašs portāls. Ja pirmais būs ietērpts ar tehnokrātisko urbanizācijas matēriju, tad otrais stāvs būs portāls uz fizisko Visumu – no šūnām un orgāniem līdz sajūtām. Savukārt trešais stāvs būs izplatījums, kur darbosies ēteriskās, garīgās un filozofiskās paralēlās laiktelpas.

Ieskaties savā kabatā vai makā! Ja tur vēl nav karnevāla biļetes, tad atceries, ka ir pēdējais laiks tās iegadāties. Vēl tikai šonedēļ Latvijas Mākslas akadēmijas mākslas preču veikalā “BILZE” ir pieejamas LMA studentu biļetes (10.00 EUR), Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Latvijas Kultūras akadēmijas, kā arī mākslas skolu studentu, kultūras darbinieku, Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu un arī studentu draugu biļetes (15.00 EUR), kā arī biļetes visiem citiem interesentiem (30.00 EUR).
No nākamās nedēļas biļešu cena visiem būs 30.00 EUR!

Karnevāla dienā 16. februārī plkst. 12.00 un 14.00 būs pasākuma jauninājums – visiem pieejamas bezmaksas ekskursijas pa karnevālam sagatavoto akadēmijas ēku. Vienīgais noteikums – ekskursijām ir jāpiesakās laicīgi, nosūtot uz e-pastu karnevals@lma.lv savu kontaktinformāciju un vēlamo laiku.

Labākajiem tērpiem karnevālā īpašas balvas.

Ieeja karnevālā ir no 18 gadu vecuma – pie ieejas tiks pārbaudīti personu apliecinošie dokumenti. Katrs akadēmijas students vai absolvents, uzrādot studenta apliecību vai diplomu, var iegādāties vairākas biļetes sev un saviem draugiem.

Par vizuālo identitāti parūpējās studenti no LMA Funkcionālā dizaina apakšnozares:
Rūta Jumīte, Harijs Vucens, Nauris Jostsons, Alvis Berngards.

Karnevāla oficiālie fotogrāfi: Pēteris Vīksna un Didzis Grodzs.

Karnevāla tehniskais nodrošinājums: r Pēteris Brīniņš kopā ar pxb.lv.

Karnevālu šogad organizē: Kristīne Kutepova, Marta Prēdele un Laura Veļa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.