Latvijas Mākslas akadēmijas izstāžu sezona tiks atklāta ar izstādi PRINTED MATTER

Publicēts:


Andrzej Labuz Znalazl sie pioropusz

No šī gada 15. septembra Latvijas Mākslas akadēmijas aulā būs apskatāma Katovices (Polija) Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas studentu un pasniedzēju darbu izstāde “PRINTED MATTER”. Visi interesenti laipni aicināti uz izstādes atklāšanu 14. septembrī plkst. 18.00.

https://e-art.lv/pasakumi/printed-matter-katovices-makslas-studentu-un-pasniedzeju-darbu-izstade/

Polija tiek dēvēta par grafikas lielvalsti. Pateicoties Krakovas starptautiskās grafikas biennāles nodibināšanai 1966. gadā, Polijas grafika 20. gadsimta 70.- 80. gados piedzīvoja strauju izaugsmi. Arī mūsdienās tā bauda augstu reputāciju Eiropā un visā pasaulē. Izstādes darbi uz Rīgu ir atceļojuši no ASV, kur tie bija aplūkojami Sentluisā, ASV (St Louis Community College at Meramec). Šī grafikas darbu izstāde ir lieliska iespēja klātienē novērtēt jaunākos meklējumus un atradumus plašā grafikas tehniku diapazonā. Reizē ar talantīgāko Katovices Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas studentu darbiem izstādē būs redzami viņu pasniedzēju, starptautiski ievērojamu Polijas grafiķu – Jana Šmatloha, Adama Romaņuka, Mariuša Palkas, Marčina Bialas, Gržegoža Handereka, Evas Zavadskas, Martas Pogorželecas darbi (Jan Szmatloch, Adam Romaniuk, Mariusz Pałka, Marcin Białas, Grzegorz Hańderek, Ewa Zawadzka, Marta Pogorzelec).

Andrzej Labuz Znalazl sie pioropusz

Katovices Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas studentu un pasniedzēju darbu izstādē būs aplūkojami vairāk kā 40 darbi, kuri ir veidoti dažādās grafikas tehnikās, tādās kā linogriezums, oforts, litogrāfija, digitāldruka, sietspiede, kologrāfija, ofsets un fotopolimērs.
Jāpiebilst, ka Katovices mākslas akadēmija ir Latvijas Mākslas akadēmijas partnere starptautiskajā programmā ERASMUS +. 2016. gada pavasarī Katovicē bija eksponēti Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras pasniedzēju un studentu darbi.

izstādes Printed Matter plakāts

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.