Mākslas dienas Daugavpilī 2016


mākslas dienas Daugavpilī 2016
mākslas dienas Daugavpilī 2016

Otrdien, 5.aprīlī, plkst. 15:00 Latgales Centrālajā bibliotēkā (Rīgas ielā 22a) ar izstādi “Latgales daba” tiek atklātas “Mākslas dienas Daugavpilī 2016”.

mākslas dienas Daugavpilī 2016
mākslas dienas Daugavpilī 2016

Kā katru gadu, arī šogad, aprīlī un maijā visā Latvijā tiek svinēti mākslas svētki “Mākslas dienas”, kuros savu pasākumu klāstu piedāvā arī daugavpilieši, dodot iespēju aplūkot gan vietējo, gan arī ārvalstu mākslinieku veikumu. Jau no 5.aprīļa būs iespēja apskatīt četras jaunas izstādes: Daugavpils Universitātē izstāde “Es esmu…” un fotoizstāde “Stop! 95.kadrs”, bet Latgales Centrālajā bibliotēkā līdz ar Mākslas dienu atklāšanas pasākumu – Sergeja un Staņislava Minakovsku gleznu izstāde “Latgales daba” un Ingas Vasiļjevas rokdarbu izstāde “Filca virpulis”.

Mākslas dienu Daugavpilī 2016” pasākumi turpināsies līdz 14.maijam, kad ikvienam interesentam līdzās izstādēm būs iespēja apmeklēt arī atvērto durvju dienas, mākslas akcijas, dažādas lekcijas un meistarklases, u.c. aktivitātes, ko piedāvā Daugavpils kultūras un izglītības iestādes, mākslinieku studijas.

Svinēs Daugavpils Marka Rotko Mākslas centra 3 gadu jubileja

Savu kulmināciju “Mākslas dienas Daugavpilī 2016” sasniegs 24.aprīlī, kad tiks svinēta Daugavpils Marka Rotko Mākslas centra 3 gadu jubileja. Šajā dienā tiks atklāta ne vien jaunā izstāžu sezona centrā, bet arī apskatei būs pieejami jauni Marka Rotko darbu oriģināli (patlaban pieejamie oriģināli, kā arī visas pārējās izstādes centrā bez maksas būs apskatāmas 10.aprīlī).

24.aprīlī ieejas maksa Marka Rotko Mākslas centrā – mākslinieku otiņa.

“Mākslas dienas Daugavpilī 2016” organizē Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils reģiona mākslinieku asociāciju, Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, Daugavpils Māla mākslas centru, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu “Saules skola”, Daugavpils Universitāti, Tautas lietišķās mākslas studiju “Klūga”, Latgales Centrālo bibliotēku, Latviešu kultūras centru un Art Studio “Putra”.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.