Sākas kinofestivāls FF Riga

Publicēts:


kinofestivāla FF Riga logo

Ar filmām no Čehijas, Somijas un Latvijas sākas kinofestivāls FF Riga.

No šodienas, 10. septembra, kinoteātrī “K.Suns” sākas vismazākais šī rudens kinofestivāls “FF Riga”, trīs dienās, līdz 12. septembrim, piedāvājot īpašu arthouse kino programmu un filmas, kas ar panākumiem rādītas Eiropas kinofestivālos.

kinofestivāla FF Riga logo

Festivāla pirmajā dienā, 10. septembrī “FF Riga” piedāvā noskatīties trīs filmas no trīs dažādām valstīm.

Filma “Pumpurs”

Ekrānu atklāj čehu filma “Pumpurs”. Tās galvenais varonis Jarda strādā uz dzelzceļa pārbrauktuves. Viņa aizraušanās ir kuģu modeļi stikla pudelēs, vājība – spēļu automāti. Neskatoties uz to, ka Jarda izglābj vjetnamieša Loana dzīvību, viņa ģimenē notikumi ieņem arvien drūmāku nokrāsu. Drāma “Pumpuri” ieguvusi četras Čehijas nacionālā kino balvas “Čehu Lauva” gan kā labākā filma, gan labākais režisora darbs, balvu labākās galvenās lomas atveidotājam un labākajam operatoram. Seansa sākums plkst. 16.30.

Filma “Labais dēls”

filma Labais dēls; Elina Knihtil
Elina Knihtil; foto: Olli Karttunen

Dienas programmu turpina Somijas filma “Labais dēls” – filma par māti, dēliem un mīlestību, kas reizēm var pieņemt bīstamu formu. Aktrise pēc skandalozas pirmizrādes bēg uz vasaras māju, lai tur kopā ar saviem dēliem paslēptos no uzmācīgās preses. Tomēr ilgas pēc bohēmas liek viņai vasarnīcā saaicināt pāris draugus. Starp tiem ir arī rakstnieks Aino. Aktrises vecākais dēls Ilmarī nemaz necenšas slēpt naidīgumu pret jaunpienācēju, vien filmas beigās atklājot, vai Ilmarī aizdomām par Aino patiesajiem nolūkiem bijis pamats. Seansa sākums plkst. 18.15.

Filma “Golfa straume zem ledus kalna”

Festivāla pirmo dienu noslēdz pašmāju kino pēdējā laika spilgtākais notikums, Latvijas Nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” šī gada laureāte vairākās kategorijās, Jevgeņija Paškēviča filma “Golfa straume zem ledus kalna”.

Tuvo Austrumu mitoloģijā minēta Ādama pirmā sieva Lilita, kas radīta nevis no Ādama ribas, bet no māla kā pats Ādams. Viņš neatzina Lilitu sev par līdzīgu, tādēļ tā viņu pameta. Ar pirmdzimto grēku neaptraipītajai Lilitai nav dvēseles, viņa ir nemirstīga un spēj mainīt savu veidolu. Viņa iegūst visus vīriešus neatkarīgi no viņu gribas un pamet tos, nolemjot nāvei – fiziskai vai garīgai. Viņas rīcība nav nedz no Ļauna, nedz no Laba. Lilita iemieso pašu Māti Dabu – nepiepildāmu alkās radīt un iznīcināt. Pēc filmas tikšanās ar režisoru Jevgeņiju Paškēviču. Seansa sākums plkst. 20.00.

FF Riga kinofestivāla ARSEN”ALS vietā

“FF Riga” tapis kā Eiropas kinofestivālu veltījums šī gada martā slēgtajam “Arsenālam”. No deviņām festivāla filmām, astoņas piedzīvos Latvijas pirmizrādi un tās nav plānots iekļaut regulārajā kinoteātru repertuārā.

Biļetes un abonementi pieejami kinoteātra “K.Suns” kasēs. Vienas biļetes cena ir 3 lati, studentiem un pensionāriem – 2 lati. Abonements četras festivāla filmas ļauj noskatīties par 8 latiem, studentiem un pensionāriem maksājot 6 latus.

Ar seansu laikiem un filmu anotācijām iespējams iepazīsties kinoteātra “K.Suns” mājaslapā kā arī “FF Riga” vietnē sociālajā tīklā Facebook.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.