Sumpurņa pils – 81. Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls


Mākslas akadēmijas 78. karnevāls "Virtuālais paradīzes dārzs" bildes

2019. gada 1. februārī norisināsies viens no ziemas grandiozākajiem pasākumiem – 81. leģendārais Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls. Šogad programma sasniegs festivāla mērogus – tajā piedalās ap 200 dalībnieku. Rībinās grupa “Pērkons”, kājām pašām cilāties liks grupa “Oranžās brīvdienas”, savukārt dziedāt līdzi varēs grupām “Pienvedēja piedzīvojumi”, “Sudden lights”, “Martas asinis” un daudzām citām. Līdzās pieredzējušām mūziķu apvienībām uz skatuves kāps arī jaunās grupas, kā arī īpašie viesi no Igaunijas “Bedless Bones”.

Sumpurnis izsludina balli ar lielu vērienu. Mazliet saskumis par savu baiso mitoloģisko aprakstu, jo jau sen pievērsies veģetārismam un no savas ēdienkartes izslēdzis gan cilvēku gaļu, gan asinis. Viņa sirdi skārusi globālā sasilšana, un tā deg spoži kā Etnas kodols. Ieskaties vulkānā, ieskaties sumpurņa sirdī! Tas satver savu suņa galvu lielajās plaukstās un saritina garo asti kā šalli ap kaklu, vēl reizi caurskata balles dalībnieku sarakstu un tad nolien tumsā, gaidot to, kas atraisīs Sumpurņa jostu.

LMA Karnevāls - Virtuālais paradīzes dārzs. Rolands Umbrovskis / rolandinsh
LMA Karnevāls – Virtuālais paradīzes dārzs. Rolands Umbrovskis / rolandinsh

“Sumpurņa pils” par godu Latvijas Mākslas akadēmijas 100-gadei būs līdz šim plašākais karnevāls, atverot pasākumam vēl divas telpas – akadēmijas aulu jeb “Latvijas Valsts mežu” zāli, kur darbosies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas JAZZ Stage, un jauno korpusu, sauktu arī par Sumpurņa alu, kur patiesības vārdus teiks hiphopa pārstāvji “ansis” un “VIŅA” un viesiem vēderus tricinās “Gas of Latvia” un talantīgi dīdžeji.

LMA karnevāls - Baltais caurums
LMA karnevāls – Baltais caurums

Laiks un vieta

Laiks: 2019. gada 1. februāris, no plkst. 20.00 līdz 05.00, Rīgā, Latvijas Mākslas akadēmijā, Kalpaka bulvārī 13.

(Ieeja karnevālā no 18 gadu vecuma – pie ieejas tiks pārbaudīti personu apliecinoši dokumenti.)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.