Diskusija par radošas Latvijas stratēģijas un sadarbības platformu


RADI! Radošās darbības nedēļa 2012 (logo)

14.martā notiks viens no centrālajiem Radošās darbības nedēļas RADI! notikumiem – diskusija “Latvija ceļā uz radošu valsti”. Tajā spriedīs, vērtēs un ierosinās, kā valstiskā līmenī izveidot radošu ilgtermiņa partnerību starp valsts pārvaldi, pašvaldībām, nevaldības organizācijām un uzņēmējiem “Radošās Latvijas” stratēģijas un sadarbības platformas izveidei un īstenošanai vietējā, nacionālā un starptautiskā līmenī.

RADI! Radošās darbības nedēļa 2012 (logo)

Diskusijā piedalīsies kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce un citi valsts un pašvaldību sektora pārstāvji – kultūras, izglītības, uzņēmējdarbības nozaru, radošo industriju pārstāvji un eksperti, augstskolu mācībspēki un studenti. Nozīmīga loma diskusijā būs Lielbritānijas radošo industriju ekspertiem – Džonam Ņūbiginam un Polam Kolardam, kā arī Igaunijas Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniekam un ES atvērtās koordinācijas metodes darba grupas par kultūras un radošajām industrijām priekšsēdētājam Ragnaram Sīlam.

Diskusija Spīķeru koncertzālē

Diskusijā Spīķeru koncertzālē no plkst. 10:00 līdz 16:00 plānotas trīs paneļdiskusijas:

  1. Radoša valsts – kurp mēs ejam? Vīzija un stratēģijas;
  2. Radoša valsts – radošas partnerības. Latvijas radošo industriju platformas darbības modelis;
  3. Radoša valsts – kopīgs stāsts. Zīmols un mērķauditorijas. Diskusija notiks angļu un latviešu valodās.

Nedēļa RADI! akcentē, ka Latvijas cilvēku radošais potenciāls un talanti ir neizsmeļama enerģija Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijai. RADI! aicina atklāt vēl neizmantotās iespējas, kā kultūras un radošajām industrijām raksturīgā radošā domāšana un radošie risinājumi var palīdzēt veidot radošāku pārvaldi, jaunas kvalitātes sociālos pakalpojumus, ilgtspējīgu teritoriju attīstību, inovatīvāku ekonomiku un konkurētspējīgu identitāti – radošu valsti radošiem un saliedētiem cilvēkiem.

Pieteikšanās

Pieteikšanās dalībai diskusijā pagarināta līdz 13.marta plkst.12:00, aizpildot veidlapu, kas atrodama Kultūras ministrijas mājas lapas sadaļā – Radošās darbības nedēļas RADI!. Diskusiju organizē Kultūras ministrija sadarbībā ar Britu padomi Latvijā, Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centru un Latvijas Kultūras akadēmiju.

No 12. līdz 18. martam visā Latvija noritēs Radošās darbības nedēļa RADI!, kuras mērķis ir parādīt Latvijas radošo potenciālu, pieredzi un sasniegumus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.