2024. gada Kultūras ministrijas budžets pieaug līdz 243 miljoniem eiro, uzsverot kultūras pieejamību un mediju drošību

Publicēts: | Atjaunots:


Kultūras ministrijas logo divkrasu
Kultūras ministrijas logo

2024. gada valsts budžets Kultūras ministrijas sektoram sasniedzis 243 miljonus eiro, lai stiprinātu kultūras mantojumu, izglītību un mediju neitrālitāti.

Ministru Kabineta apstiprinātais Kultūras ministrijas (KM) 2024. gada budžets sasniedz 243 075 885 eiro. Šis budžets paredz palielināt kultūras iestāžu darbinieku atalgojumu, kā arī nodrošināt lielāku atbalstu “Latvijas skolas somas” programmai. Kultūras ministre Agnese Logina uzsvēra šīs programmas nozīmi, uzsverot tās lomu nodrošināt, lai nākamā Latvijas kultūras paaudze augtu ar piekļuvi kultūras mantojumam.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu kultūrizglītību, trešdaļa no KM budžeta tiks novirzīta 3 kultūras augstskolu, 10 profesionālo vidusskolu un 150 pašvaldību/privāto mākslas skolu darbībai. Šajā finansējumā ietilpst arī kultūrizglītības pedagogu atalgojums.

Budžets arī paredz papildu finansējumu profesionālajai mākslai, kultūras mantojuma nodrošināšanai, kā arī mediju politikai. Īpaši svarīgi ir finansējuma palielinājumi Latvijas kino filmu ražošanai, lasītprasmes veicināšanai bērniem un publiskajām bibliotēkām, kā arī IT infrastruktūras uzlabošanai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Mediju jomā budžets piešķir papildu finansējumu Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei un Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei, lai stiprinātu Latvijas informatīvo telpu.

3 Replies to “2024. gada Kultūras ministrijas budžets pieaug līdz 243 miljoniem eiro, uzsverot kultūras pieejamību un mediju drošību

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.