Adventes un Ziemassvētku sarīkojumi Imantā un Iļģuciemā

Publicēts:


Adventes laiks ar košajām cerību krāsām baltos Ziemas saulgriežu gaidīšanas svētkus padara īpašus. Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības īpašos koncertprogrammu ciklus Sv.Pētera baznīcā, koncertzālē AVE SOL un Latviešu biedrības namā papildina Adventes un Ziemassvētku sarīkojumi Iļģuciemā un Imantā.

Ziemassvetki Iļģuciemā

No 4. decembra līdz 31. decembrim ik dienu no 10.00-19.00 Kultūras centrā Iļģuciems skatāma Tautas lietišķās mākslas studijas Puduris pinumu izstāde, kur ikviens no izstādes apmeklētājiem radīs idejas savai Adventes pinumu kolekcijai. 11. decembrī 15.00 kultūras centrs Iļģuciems aicina uz Adventes svētku koncertu Svētums kad mūs vieno…. Piedalās Latvijas Nacionālās operas soliste Evita Zālīte un kamerkoris Vidus.

12.decembrī 16:00 kultūras centra Iļģuciems pagalmā tiks iedegta Ziemassvētku egle un sāksies Rūķu laiks .kurā piedalīsies Latvijas televīzijas Čučumuižas rūķu komanda un kultūras centra bērnu amatierkolektīvi. Visi Kultūras centra Iļģuciems Adventes pasākumi rīdziniekm un Rīgas viesiem pieejami bez maksas. Izņēmums – Ziemassvētku koncerts Tik balti un tik svēti…, kas notiks 18.decembrī 15:00 kopā ar Ziemassvētku vecīti un rūķiem. Biļete uz koncertu maksās 1 latu.

Kultūras un atpūtas centrs Imanta decembrī viesos gaidīs uz Ziemassvētku koncertiem bērniem. 22. decembrī mūziķi Arnis Miltiņš un Silvija Silava kopā ar bērniem ielūdz uz uzvedumu bērniem Gaismas prieks. Uzveduma autors Arnis Miltiņš atzīst- nav iespējams atgriezties bērnībā, bet katru gadu mums tiek dāvāta iespēja tumšajās ziemas debesīs saskatīt Ziemassvētku zvaigzni, jo tikai bērnu un rotaļlietu acis tic Ziemassvētku brīnumam pa īstam.

Ceturtie un gada pēdējie saulgriežu svētki ir Ziemassvētki – laiks, kad diena ir visīsākā un nakts visgarākā. Pēc tam jau saulīte sāk griezties uz otru pusi. Dienas atkal pastiepjas garākas un gaišākas. Kā jau visus saulgriežu svētkus – Ziemassvētkus latvieši svin līksmi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.