Aicina māksliniekus pieteikies performanču sērijai vasarā mākslas projekta VASARAS MĀJA ietvaros


makslai vajag telpu performances 2015

Fonds “Mākslai vajag telpu” aicina māksliniekus pieteikt autorprogrammas un kopīgi veidot performanču sēriju visas vasaras garumā mākslas projekta VASARAS MĀJA ietvaros.

Performance ir viena no brīvājakām mākslas formām, kas ļauj ne vien eksperimentēt un izmantot kā izejmateriālu pratiski jebko, tā ir arī atbildīga māksla, jo notiek tikai vienu reizi. Katrs atkārtojums jau ir jauns mākslas darbs. Performancei ir arī sava nozīmīga vieta Latvijas mākslā, kuru vēlamies aktualizēt kā arī aicināt rakstīt jaunas lappuses mākslas vēsturē.

makslai vajag telpu performances 2015

VASARAS MĀJA ir radošā telpa, kas darbosies no jūnija līdz septembrim Kalnciema ielā 36/38 bijušās skaņu plašu rūpnīcas “Melodija” teritorijā. Šī mākslas projekta mērķis ir, atzīmējot Džemmas Skulmes 90 gadu jubileju, aktualizēt Džemmas Skulmes daiļradi un atspoguļot to laikmetīgās mākslas kontekstā. Notiks septiņu latviešu mākslinieku izstāžu sērija “Džemma Skulme”, mākslinieku autorvakari, lekcijas, diskusijas un radošās darbnīcas bērniem. Nozīmīgu lomu pasākumu programmā plānots atvēlēt performances mākslai.

Performance ir brīva mākslas forma ar neierobežotām iespējām. Tajā pašā laikā performancē lieto tos pašus izteiksmes līdzekļus, ko vizuālajā mākslā, piemēram, krāsu, formu, cilvēka ķermeni un priekšmetisko vidi. Performance notiek konkrētā laikā, vietā un vidē, tātad nav atkārtojama. Pat ja performance tiek fiksēta, dokumentrācijas iespējas ir ierobežotas, jo tās pilnībā nesniedz priekštatu par gaismu, smaržu, skaņu un citām klātesamības kvalitātēm. Līdz ar to performance ir unikāls mākslas fenomens.

Fonds “Mākslai vajag telpu” piedāvā VASARAS MĀJU izmantot kā platformu performanču realizēšanai un aicina pieteikt māksliniekus savas performances programmu. Aicināti arī dejas, teātra vai mūzikas citu kultūras jomu speciālisti, kas vēlas izpausties performancē. Var iesniegt starpdisciplināras programmas. Pieteikumu var iesniegt individuāli vai mākslinieku apvienība. Priekšroka tiks dota performancēm ar eksperimentālu raksturu.

Sīkāku informāciju par pieteikumu iesniegšanu var iegūt:

  • Katrīna Leiškalne
  • +371 2657 8244
  • katrina@makslaivajagtelpu.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.