Britu padome izsludina konkursu jaunajiem mūzikas nozares uzņēmējiem

Publicēts:


Britu padome Latvijā izsludina pieteikšanos starptautiskam konkursam jaunajiem mūzikas nozares uzņēmējiem International Young Music Entrepreneur (IYME) award 2011. Konkursa mērķis ir apzināt jaunos, daudzsološos mūzikas industrijas uzņēmējus un nozares līderus. Labākajam kandidātam būs iespēja šā gada maijā doties uz Lielbritāniju, lai piedalītos mūzikas festivālā un konferencē The Greate Escape, kā arī iepazīt  britu mūzikas nozares ekspertus un viesoties uzņēmumos.

YCE award 2011 banner

Konkursā aicināti piedalīties Latvijas mūzikas industrijas pārstāvji, vadītāji un jaunie līderi vecumā no 21 līdz 40 gadiem, kuri darbojas sekojošos mūzikas industrijas laukos:

  1. Mākslinieku menedžments un aģenti;
  2. Festivālu rīkotāji un programmu sastādītāji;
  3. Mūzikas pasākumu veidotāji;
  4. Mūzikas izdevniecību īpašnieki un pārstāvji;
  5. Mūzikas mārketinga un PR speciālisti;
  6. Muzikas mediju pārstāvji (TV, Radio, Prese, WEB);
  7. Mūzikas mazumtirdzniecības pārstāvji (fiziska un digitāla);
  8. Sociālo mēdiju speciālisti un digitālās nozares kompānijas, kas saistītas ar mūzikas industriju.

Pieteikties IYME award 2011 konkursam pretendenti var līdz 7.aprīlim, plkst. 17.00, aizpildot pieteikuma anketu, kas atrodama Britu padomes mājas lapā www.britishcouncil.lv vai Britu padomes radošās ekonomikas informatīvajā lapā www.creativeeconomy.lv. Konkursa finālā iekļūs 10 jaunie uzņēmēji, kuri intervijā ar  IYME award ekspertu žūriju sniegs atbildes un savu redzēju par sava uzņēmuma, mākslienieka nākotnes perspektīvām un ieguldījumu nozares attīstībā. Konkursa uzvarētājs jau 7.maijā dosies 11 dienu ilgā pieredzes apmaiņas braucienā uz Lielbritāniju, kur tiksies ar britu mūzikas  nozares profesionāļiem, uzņēmējiem un citu valstu finālistiem, kā arī piedalīsies vienā no lielākajiem mūzikas festivāliem The Greate Escape (www.escapegreat.com).

Iepriekšējā mūzikas konkursa (International Young Music Entrepreneur award 2007) uzvarētāja, Prāta Vētras starptautisko attiecību menedžere Guna Zučika uzsver konkursa nozīmi viņas un Prāta Vētras karjerā: “Mūzikas industrijā, īpaši strādājot ar ārējiem tirgiem, kontaktu dibināšana un uzturēšana ir viens no veiksmīgas darbības pamatstūrakmeņiem. Dalība Britu padomes konkursā pirms četriem gadiem man ir devusi jaunu un noderīgu kontaktu loku, pieredzes apmaiņu un rezultējusi reālos sadarbības projektos. Svarīgi, manuprāt, ir uztvert šos konkursus nevis kā vienreizēju pasākumu, bet kā ilgtermiņa sadarbības iespējas – gan ar Britu padomi, gan pārējiem konkursantiem un pasākuma laikā satiktajiem industrijas pārstāvjiem.”

IYME award 2011 ir daļa no starptautiskās Britu padomes “Creative and Cultural Economy” programmas, kuras ietvaros Young Creative Entrepreneur award (YCE awad) konkursi tiek rīkoti kopš 2004. gada deviņās dažādās radošo industriju nozarēs – modē, mūzikā, dizainā, skatuves un vizuālajās mākslās, filmu un televīzijas jomā un publicistikā. Latvijā līdz šim ir notikuši trīs YCE award konkursi – 2007. gadā mūzikas balvu saņēma grupas “Prāta vētra” starptautisko tirgu vadītāja Guna Zučika, 2009. gadā komunikāciju balvu saņēma netradicionālā mārketinga celmlauzis Latvijā Gatis Mūrnieks, savukārt 2010 gadā uz Lielbritāniju pieredzes apmaiņā devās interaktīvās un digitālās nozares konkursa uzvarētājs Ernests Štāls.

Young Creative Entrepreneur Awards jeb balva jaunajiem uzņēmējiem dažādu radošo industriju jomās ir Britu padomes starptautiskās Jauno radošu uzņēmēju programmas sastāvdaļa, kas apvieno dažādu radošo industriju pārstāvjus un rada platformu diskusijām un pieredzes apmaiņai starp Latviju un Lielbritāniju. Programmas ietvaros notiek dažādi semināri, lekcijas un meistarklases, lai veicinātu attīstību un sadarbību noteiktos radošo industriju sektoros.

Britu padomes IYME award 2011 partneri Latvijā ir reklāmas aģentūra DDB Latvija, digitālā aģentūra CUBE, Rīgas Ekonomikas augstskola, vortāls mārketinga komunikāciju profesionāļiem www.7guru.lv un www.draugiem.lv .

Detalizēta informācija par IYME award 2011, pieteikšanos, kandidātu atlasi un termiņiem atrodama Britu padomes mājas lapā: http://www.britishcouncil.org/latvia-projects-young-creative-entrepreneurs.htm, kā arī http://www.creativeeconomy.lv/iyie-award-final/iyme-award-2011/international-young-music-entrepreneur-iyme-award-2011 .

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.