Dziesma, dziedamā – pasākums par dziesmu lomu Trešās Atmodas laikā

Publicēts:


Trešdien, 17. augustā, plkst.17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks sarīkojums Dziesma, dziedamā, kura tēma ir dziesmas loma Trešās Atmodas laikā un pēc tam.

Par kopīgas dziedāšanas nozīmi Trešās Atmodas laikā un turpmākajos gados stāstīs žurnāliste Elita Veidemane. Atmiņās par spilgtākajiem brīžiem Atmodas laika koncertos dalīsies mūziķi Ieva Akuratere un Arnis Miltiņš. Komponists un ansambļa Kolibri dalībnieks Imants Mežaraups atklās ārzemju latviešu dalību Latvijas dziesmotajā revolūcijā.

Sarunā mēģināsim noskaidrot, kādi dziedātāji un kādas dziesmas simbolizē Trešās atmodas laiku, ko Latvijas cilvēkiem nozīmēja Čikāgas piecīši un citas ārzemju latviešu grupas, vai Atmodas laika dziesmas arī šodien saglabājušas savu nozīmi un kā mainījusies dziesmas loma sabiedrības apziņā.

Sarīkojumu vadīs RMM projektu kuratore Ligita Ašme.

Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja apskatīt izstādi Zvaigžņu tērpi un piedalīties muzeja nodarbībā Mans zvaigžņu tērps. Sarīkojuma ieejas maksa – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums). Maksa par bērnu nodarbību – Ls 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.