Eduardo Niebla šodien uzstāsies RĪGAS RITMI 2011

Publicēts:


Šodien, 30. jūnijā, Rīgas Kongresu namā koncertu sniegs ievērojamais flamenko džeza ģitārists Eduardo Niebla. Rīgā mākslinieks koncertēs ar savu projektu THE EDUARDO NIEBLA EXPERIENCE – trio, kura sastāvā muzicē Eduardo Niebla, ģitārists Karls Herings (Carl Herring) un indiešu tablas maestro Darmešs Parmars (Dharmesh Parmar).

Eduardo Niebla

Eduardo Niebla

“Pasaules līmeņa virtuozs” (Time Out) spāņu ģitārists un komponists Eduardo Niebla ir viens no izcilākajiem un saviļņojošākajiem izpildītājiem šodienas mūzikas pasaulē. Viņš sakausē “kodīgi poētisku un patiesi fantastisku” (The Scotsman) flamenko čigānu džezu ar arābu, indiešu, latīņu un klasiskās mūzikas ietekmēm, lai radītu “apreibinošu” (The Sound) un “uzmundrinošu” (Jazz Journal) muzikālu pieredzi, “pilnu ar karstu, tumšu Vidusjūras kaisli” (The Scotsman). Šādi Eduardo Niebla rakstutots prestižajā džeza portālā All About Jazz.

Mākslinieks dzimis 1955. gadā, Tangierā, andalūziešu ģimenē. Agrā bērnībā mazajam Eduardo kopā ar ģimeni nācās doties bēgļu gaitās, kas viņus aizveda uz Spānijas pilsētu Gironu. Šajā pilsētā topošais ģitārists aizvadīja savu bērnību. Nieblu ģimenei neklājās viegli, taču Eduardo bija atradis savu oāzi – ģitārspēli.

Kopš 1978. gada Eduardo dzīvo Lielbritānijā, kur kļuvis par vienu no zināmākajiem un mīlētākajiem akustiskās mūzikas izpildītājiem. Eduardo Niebla ir ietekmējis fusion un akustiskās mūzikas attīstības tendences pasaules mērogā, arvien paliekot uzticīgam savām saknēm un savai individualitātei. Vērtībām, kas Eduaro Nieblu padarījušas par kvalitātes simbolu. Eduardo uzstājies daudzās ievērojamās koncertvietās un festivālos, tostarp, 2004. gada Vasaras Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Grieķijā, Glastonberijas festivālā, Karalienes Elizabetes koncertzālē Londonā (Queen Elisabeth Hall London) un Brekonas Starptautiskajā Džeza Festivālā. Eduardo devies vērienīgās koncerttūrēs Eiropā, Vidējos Austrumos, Dienvidāfrikā un citviet pasaulē. Savā muzikālajā karjerā Eduardo Niebla kopumā izdevis 23 albūmus un piedalījies daudzu citu mākslinieku albūmu ieskaņošanā. Viņš rakstījis mūziku arī dokumentālajām un mākslas filmām, kā arī teātra izrādēm.

Niebla sadarbojies ar tādiem pasaules mūzikas meistariem kā basists Carles Benavent, vijolnieks Kala Ramnath, palestīniešu mūziķis Adel Salameh un bamboo flautas maestro Deepak Ram, ar kuru kopīgi ieskaņotais albūms “Searching for Satyam” (2000), kas ieguva Dienvidamerikas Mūzikas balvu (South African Music Award) kā gada labākais albūms. Eduardo sadarbojies arī ar daudzām populārās mūzikas zvaigznēm, torstarp – Craig David, George Michael un Belinda Carlisle. Ilggadēja sadarbība Eduardo Nieblu saista ar itāļu ģitāristu Antonio Forcioni, kurš divkārt viesojies arī festivālā “RĪGAS RITMI.” Kopā ar Forcioni Niebla ierakstījis 5 albūmus. Eduardo un Antonio duets atkārtoti nodēvēts par Eiropas labāko ģitāru duetu (The Sound).

2011. gada 29. janvārī Karalienes Elizabetes koncertzālē (Queen Elizabeth Hall) Londonā tika prezentēts Nieblas jaunākais albūms “My Gypsy Waltz.” Šis ilgi gaidītais (23ais) mākslinieka albūms tapis daudzu gadu laikā. To iedvesmojuši gan Eduardo Indijas un Vidējo Austrumu apceļojumi, gan par mājām kļuvusī Jorkšīra Anglijā. “My Gypsy Waltz” iemieso kaislīgu, aizrautīgu flamenko, kas sajaucies ar eksotiskajām Austrumu krāsām un čigānu džezu.

“Pārsteidzošs flamenco džezs sakausēts ar latīņu, klasiskās, indiešu un arābu mūzikas ietekmēm. Kodīgi poētisks un patiesi aizraujošs” – SCOTSMAN

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.