Elīna Garanča izdod albumu HABANERA un dvd CARMEN

Publicēts:


Pasaulslavenais latviešu mecosoprāns Elīna Garanča augusta beigās mūzikas izdevniecības “Deutsche Grammophon” apgādā klajā laiž spāņu un čigānu dziesmu albumu “Habanera” un DVD ar operas “Karmena” ierakstu no Ņujorkas Metropolitēna operas.

Elīna Garanča - Habanera (coverart)

Albumā dzirdami skaņdarbi no Spānijas, Francijas un citu valstu komponistu operām un operetēm, kā arī tautas dziesmu apdares, kopumā 18 kompozīcijas. Liela daļa dziesmu ir piederīgas spāņu muzikālā teātra žanram – sarsuelai (zarzuela). Dzirdamas arī vairākas flamenko kompozīcijas, kurās spēlē atzītais spāņu ģitārists Hosē Marija Galjardo del Rejs (José María Gallardo del Rey), tostarp arī viņa paša sarakstītā dziesma “Canción del amor”.

“Mani vienmēr ir apbūris viss spāniskais, īpaši pēc bērnībā redzētās filmas “Karmena”. Ar sarsuelas žanru mani iepazīstināja mans vīrs (diriģents Karels Marks Šisons), kurš dzimis Gibraltārā. Cilvēki šo žanru bieži novērtē par zemu. To izpildīt ir ļoti grūti, taču no savas pieredzes varu teikt, ka tas uzrunā jebkuras tautības klausītāju,” stāsta operdziedātāja.

Albums ierakstīts Turīnā kopā ar RAI Nacionālo simfonisko orķestri (Itālija), diriģents Karels Marks Šisons.

Nupat pirmizrādi piedzīvojis arī Elīnas Garančas pirmais videoklips. Tas tapis Fernando Obradora skaņdarbam no dziesmu cikla “Canciones clásicas españolas”, klipu veidojis vairāku pasaulslavenu zīmolu reklāmu autors Holgers Hage no Vācijas. Videoklipu iespējams noskatīties “Deutsche Grammophon” profilā portālā “YouTube” – http://www.youtube.com/watch?v=kXs2VAfy4ew .

Albums “Habanera” Latvijā pieejams no 27.augusta, bet operas “Karmena” ieraksts (2DVD) – no 31.augusta. “Deutsche Grammophon” mājas lapā albumu var arī lejupielādēt mp3 un flac formātos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.