Esi brīvprātīgais! Uzdrošinies izmainīt! – ES mājā 5. decembrī

Publicēts:


Apvienoto Nāciju Organizācijas Starptautiskā brīvprātīgā darba diena tiek atzīmēta ik gadu 5.decembrī. Šīs dienas mērķis ir pateikties brīvprātīgajiem par viņu darbu un popularizēt brīvprātīgo darbu sabiedrībā. Šogad Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Eiropas Parlamenta informācijas biroju Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā rīko Starptautiskās brīvprātīgā darba dienas atzīmēšanas pasākumu “Esi brīvprātīgais“, lai pievērstu Latvijas iedzīvotāju uzmanību brīvprātīgā darba nozīmei, kā arī vienkopus pulcētu nākamā Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 aktivitāšu īstenotājus un sabiedrības attieksmes par brīvprātīgo darbu veidotājus Latvijā, kas būs nevalstiskās organizācijas, jauniešu centri, Eiropas Direct informācijas centri u.c.

EVS Grieķijā, Katerini pludmale, 2005

“Esi brīvprātīgais! Uzdrošinies izmainīt.” – šādi skan Eiropas Brīvprātīgā darba gada 2011 sauklis. Jau tagad daudzi Latvijas iedzīvotāji veic daudz labu darbu, neprasot par to samaksu, lai pasniegtu savu palīdzības roku tiem, kuriem dzīvē klājies grūtāk vai arī lai palīdzētu ikdienas darbos savai pašvaldībai vai kaimiņam. Diemžēl Latvijā brīvprātīgā darba kustība vēl nav pietiekoši attīstījusies, tādēļ mums ir iespēja to mainīt un veidot pozitīvo sabiedrības attieksmi par brīvprātīgo darbu.

Līdz ar to aicinām jauniešus, jaunatnes organizāciju un jauniešu centru pārstāvjus, kas vēlas ne tikai noskaidrot kaut ko vairāk par brīvprātīgo darbu un dažāda veida aktivitātēm Latvijā un plānotajām aktivitātēm nākamgad, bet arī tos, kurus interesē brīvprātīgā darba attīstība Latvijā, piedalīties pasākumā, kas notiks 2010.gada 6.decembrī plkst. 13.30 ES mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā. Pieteikties var līdz 2010.gada 3.decembrim, nosūtot savu kontaktinformāciju uz e-pastu evija.cudare@izm.gov.lv. Vietu skaits ir ierobežots, līdz ar to lūdzam pieteikties laikus.

Vairāk par to, kas ir (Eiropas) brīvprātīgais darbs (EVS) var uzzināt izlasot rakstu “EVS / EBD jeb Eiropas Brīvprātīgais darbs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.