Gustavo remiksu konkursa uzvarētāji: Dj Rudd un Ansis Kolmanis

Publicēts:


Ir noslēdzies konkurss, kurā dalībnieki tika aicināti jaunās skaņās ietērpt dziesmas “Pilsētas portāls” un “Kur ir mana galodiņa“. No vairāk nekā 100 iesūtītajām versijām gan klausītāji, gan Gustavo ir izvēlējušies savu favorītu.

Gustavo remix konkurss

Izvērtējot konkursa dalībnieku veikumu, Gustavo noreducēja dziesmu skaitu līdz sešām. Kā atdzīst mūziķis – izvēlēties vienu labāko dziesmu bija ļoti grūti, jo visi skaņdarbi bija vienlīdz spēcīgi, atšķīrās tikai to žanri. Par savu favorītu Gustavo izvēlējās DJ Rudd (Rūdolfs Budze) un Skandis (Andis Ansons) veidoto “Pilsētas portāla” Boogie mix.

“Ir ļoti sarežģīti gatavam vokālam piemeklēt muzikālo pavadījumu, kas atbilstu gan saturiski, gan noskaņas ziņā. Uzvarētājiem izdevās radīt ilūziju, ka vokāls skan enerģiskāk un izpildījums ir daudz dzīvīgāks, nekā patiesībā,” saka Gustavo.

Remiksa motīva ideja radusies Skandim, savukārt Dj Rudd skici pabeidzis. Radošajā procesā mūziķi saskārušies ar vairākām grūtībām. “Izaicinošs moments bija akapellas savdabīgā kompozīcija, jo “Pilsētas portāls” nav klasisks gabals, kurā ir pants, piedziedājums un atkal pants un piedziedājums. Neraugoties uz savdabīgo formu, mēs gribējām uztaisīt dejojamu dziesmu normālā klubu gabala garumā, lai klausītājs var gan iegrūvēt, gan saprast tekstu,” stāsta DJ Rudd. Īpaši lielu paldies viņš saka lietuviešu producentam un skaņu inženierim Mario Basanov, kurš dziesmai veica skaņas apstrādi. Šī uzvarētājiem nav pirmā sadarbība – abi kopīgi veido mūziku jau kopš skolas laikiem un 2004. gadā ar pseidonīmu “Bandmaster’s Flight” izdevuši singlu. “Mēs abi respektējam Gustavu ne tikai kā izpildītāju, bet arī kā producentu un viņa vērtējums mums ir liels pagodinājums,” priecīgi saka DJ Rudd.

“Pilsētas portāla” Boogie mix kopā ar Gustavo veidotajiem remiksiem tiks izplatīts “Tuborg Green Pass” akcijā. Tās ietvaros, pērkot “Tuborg” alus četrpaku, varēs iegūt unikālu kodu ar kura palīdzību lejupielādēt remiksus. Dziesma arī nonāks Latvijas radio stacijās.

Savukārt klausītāji par favorītu izvēlējās Anša Kolmaņa remiksu dziesmai “Kur ir mana galodiņa”, kas izpelnījās ne vien konkursa dalībnieku aplausus, bet arī daudz pozitīvu atsauksmju internetā. Ansis saņēma balvu no “adidas Originals”.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.