IN3GA – jauna mākslas galerija Rīgā

Publicēts:


Jauna galerija “In3ga” gaida mākslas cienītājus un interjeru izsmalcināta stila pazinējus

2011.gada 8.septembrī plkst. 18:30 rekonstruētajā ēkā Rīgā, P. Brieža ielā 39, notiks jaunās ekspozīcijas “In3ga” svinīga atklāšana. Uz vienotas 400 kvadrātmetru lielas platības ir izvietota mākslas galerija, kurā notiks regulāras vadošo Latvijas mākslinieku izstādes, kā arī Latvijas ražotāju izveidotā, no dabīgiem materiāliem taisīto, mēbeļu ekspozīcija.

Tiesības atklāt pirmo izstāžu sezonu galerijā piešķirtas gleznu izstādei “Vasaras smarža”, kuras darbi dāvina apmeklētājiem vieglu vasaras noskaņu. Vienpadsmit Latvijas mākslinieki, kuru starpā ir arī visai pazīstami gleznotāji rada mums iespēju šīs netveramās sajūtas izbaudīt vēlreiz savu gleznu krāsās, lai tās atdzīvotos šai rudenī un turpmāk. Izstādes laikā būs iespējams apskatīt Artūra Akopjana, Laimas Bikšes, Margaritas Kovarzinas, Nikolaja Krivošejina, Neonillas Medvedevas, Ramina Nafikova, Ineses Soleičukas, Babkena Stepanjana, Gitas Šmites, Baibas Ūlandes, Ilgvara Zalāna darbus. Kopumā apmeklētājiem tiks rādīti aptuveni 40 darbi. Izstādi būs iespējams apmeklēt laikā no 8. septembra līdz 6. oktobrim.

Ilgvars Zalāns. Glezna.

Galerija IN3GA

in3ga logo

Galerijas “In3ga” idejas autori ir Jeļenas Stupakas un Jurija Kvašina radošais tandēms, kuri, viens otru harmoniski papildinot, apvieno skaisto ar ierasto, sintezē tīru mākslu ar funkcionalitāti. Par mākslas izstādi ir atbildīga galeriste Inese Soleičuka.

Jeļena un Jurijs par savu galveno uzdevumu uzskata radošas platformas nodrošināšanu talantīgiem māksliniekiem, kuriem Latvija ir bagāta, bet kam bieži trūkst iespēju sevi apliecināt. Visa mēbeļu ekspozīcija tiks izstādīta zem vienota zīmola “In3ga” un visi ražotāji tiks iekļauti efektīvā sadarbības programmā. “Mūsu mērķis nav iegūt maksimāli iespējamo peļņu, uzliekot nesamērīgu uzcenojumu. Pēc šīs shēmas darbojas daudzi lieli interjera saloni, bet Latvijas ražotāji no tādas “sadarbības” tikai zaudē,” stāsta Jeļena.

Katrs ekspozīcijas priekšmets tiek rūpīgi pārbaudīts un radošas komandas novērtēts. Daži izstrādājumi, kā, piemēram, izstādītā gultas veļas kolekcija, tika atklāti pavisam nejauši. Līdz ar galerijas atklāšanu Latvijas mežģīnes un lini konceptuāli iederējās guļamistabu “Brutal” kolekcijā. Galerijas “In3ga” ekspozīcijā regulāri tiks izstādīti tirgus jaunumi.

Par godu galerijas “In3ga” atklāšanai pasākuma atmosfēra solās būt radoša, dinamiska un intrigas pilna. Turklāt ir grūti iztēloties ko citu, jo galerijas draugi un viesi ir radoši un talantīgi cilvēki, mākslas cienītāji un interjeru izsmalcināta stila pazinēji. Par vakara īstu intrigu kļūs jaunas gleznas radīšana, kuru mākslinieki gleznos reālā laika režīmā. Visi klātesošie saņems vērtīgas dāvanas, kļūs par intriģējušu nomināciju dalībniekiem, kā arī varēs baudīt izsmalcinātu cienastu un garīgu uzturu, ko sniegs džeza grupa Retro Limited.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.