Izstāde EARTH.RE.CREATE un kartona putnu būri Rīgā

Publicēts:


Rīt, 6.aprīļa pēcpusdienā no plkst.18:00, gatavojoties ceļojošās izstādes earth.re.create nonākšanai Rīgā, tās organizatori ielūdz uz Putnu būru talku kafejnīcā TAKA Miera ielā 10. Šoreiz apmeklētāji aicināti āmurus un naglas atstāt mājās un ņemt līdzi kartonu un atbilstošus darbarīkus, jo būros tiks pārvērstas kartona kastes, kas pēc pārtapšanas kalpos kā mājvieta informatīvajiem materiāliem par gaidāmo izstādes earth.re.create atklāšanu un radošajām darbnīcām.

upcycling
foto: earthrecreate.com

Putnu būru talkā kopā ar radošās pārstrādes meistariem un entuziastiem apmeklētājiem tiek piedāvāts iepazīties ar kartona otrreizējās dzīves noslēpumiem, kā arī iesaistīties domu apmaiņā par patēriņu un materiālu vairākkārtējas izmantošanas iespējām.

Radošā talka būs gatavošanās 14.aprīlī plānotajai ceļojošās izstādes earth.re.create Latvijas pieturas atklāšanai. Atceļojusi no Austrijas, pa ceļam paviesojoties Spānijā, Vācijā un Zviedrijā, earth.re.create izstāde piedāvā iepazīties ar jaunu cilvēku pozitīvi kritisku skatījumu uz modes industriju un patērētāju sabiedrību. Būs aplūkojami no dažādiem radoši pārstrādātiem materiāliem darināti tērpi, fotogrāfiju kolekcijas un citi projekti. Izstādi papildinās arī interaktīvas radošās pārstrādes (upcycling) darbnīcas, kurās apmeklētāji varēs iesaistīties, lai kopīgi meklētu praktiskus risinājumus tējas maisiņu, tetrapaku un citu materiālu otrreizējai pielietošanai. Būs iespēja noskatīties video par izstādes tapšanu, ekoloģiju, patērētāju kultūru un ražošanas industriju.

Izstāde radīta 2010.gada vasarā projekta earth.re.create ietvaros Austrijā un atspoguļo austriešu, spāņu, vācu, zviedru un latviešu radošu cilvēku skatījumu uz modes ilgtspējības aspektiem, patērētāju sabiedrību un tās saistību ar ekoloģiju un attieksmi pret šķietami nevajadzīgiem un neizmantojamiem materiāliem. Izstādes mērķis ir ievest apmeklētāju patērētājkultūras aizkulisēs, kritiski izvērtējot mums, eiropiešiem, tik raksturīgo dzīvesveidu, vērtības un paradumus.

Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar zināšanu platformu “Dipadu”, radošo apvienību MYSTYLe art un organizāciju “Zaļā Brīvība”.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.