Izstāde Princeses Martas krasts Preiļos

Publicēts:


Līdz 2011. gada 21. martam Aivja Pīzeļa izstādi “Princeses Martas krasts” iespējams aplūkot Preiļu 1.pamatskolas bibliotēkā (Daugavpils iela34).

Princeses Martas krasts atrodas Antarktīdā un ir daļa no Karalienes Modas Zemes. Visu piekrasti ierobežo ledāji ar 20-35 m augstām ledus klintīm. Nosaukums šai vietai dots par godu Norvēģijas kroņprincesei Martai.

Priceses Martas krasts. Izstāde Preiļos. Glezna.

Veidojot šo izstādi nemaz nebiju domājis nonākt līdz ledainajai  Antarktīdai. Kā sniegs uz galvas uzkrita tās pastāvīgie iedzīvotāji- pingvīni. Tad ,nu lūk, šie dzīvnieki sāka veidot stāstu, kas būtībā atspoguļo mūs pašus- cilvēkus Latvijā. Kā atceramies, tad tāltālajā 2008. gada uzrunā Ivars Godmanis mūsu tautu piedēvēja pingvīniem:

“Ziniet, kad Antarktīdā ir sniega vētra, pingvīni to pārziemo, saspiežoties ar mugurām kopā, vienā lielā aplī. Ja kāds noklīst, viņi to atgriež atpakaļ… jo vienoti mēs esam stiprāki par krīzēm.”

Princese Martas krasts. Izstāde Preiļos. Gleznas.

Galvenais šīs izstādes mērķis ir likt cilvēkiem šajā “sniega vētras” laikā apstāties un paskatīties apkārt- cik daudz dzīvē ir lietu un vietu, kas faktiski nemaksā neko, bet  kurām mēs ikdienā pat nepievēršam uzmanību. Un tam nemaz nav jābūt eksplozīvu krāsu saulrietam, arī pelēkai melanholiskai dienai parkā ir savs dzīvības spēks,ko uzņemot sevī, var pacelt galvu un iet tālāk. Daudzi cilvēki mēro jūdzēm garus attālumus, lai nokļūtu savā laimes krastā- pāri okeāniem un jūrām, taču reizēm šis laimīgās zemes punkts var būt tepat- upes otrā krastā, tikai mēs to nepamanām.

Lai šis krasts Jums neparasts!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.