Kad egles koks sāk skanēt – Adventas izglītojoš pasākums Rakstniecības un mūzikas muzejā

Publicēts:


Pirmās adventes svētdienā, 28. novembrī, plkst. 13:00 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks izglītojošs pasākums Kad egles koks sāk skanēt, kurā varēs uzzināt, kā egles koks pārtop vijolē.

Laikā pirms Ziemassvētkiem egle vairāk asociējas ar tradicionālo svētku rotu – adventes vainagiem un izrotātām Ziemassvētku eglītēm, taču egles koks ir vērtīgs izejmateriāls arī mūzikas instrumentu būvniecībā. Pasākumā Kad egles koks sāk skanēt vijoļmeistars Juris Jēkabsons dalīsies amata noslēpumos, atklājot ceļu no koka gabala līdz vijolei. Kad egles koks ir piedzīvojis transformāciju instrumentu meistara rokās, tas var uzsākt jaunu dzīvi skaniskajā pasaulē. Pasākumā vijoli spēlēs Jānis Jēkabsons, pie klavierēm – koncertmeistare Ilze Krūze.

Sarīkojumu vadīs muzikoloģe Inese Žune.

Izglītojošais pasākums Kad egles koks sāk skanēt notiek akcijas ATRODI EGLI MUZEJOS ietvaros. Akcijā piedalās seši Rīgas muzeji (Rakstniecības un mūzikas muzejs, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Latvijas Dabas muzejs, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs), aicinot līdz 2011. gada 1. martam apmeklēt visus akcijā iesaistītos muzejus, iepazīties ar īpašiem eksponātiem par egles tēmu un sakrāt sešas puzles – krūžu paliktņus ar muzejā redzēto eksponātu attēliem.

Pasākuma Kad egles koks sāk skanēt apmeklētājiem, iegādājoties ieejas biļeti (maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1) ir iespēja par to pašu cenu iesaistīties akcijā ATRODI EGLI MUZEJOS, kā arī apskatīt Rakstniecības un mūzikas muzeja izstādes Zeme un mīlestība un Mūzikas instrumenti Latvijā.

Turpmākie akcijas ATRODI EGLI MUZEJOS izglītojošie pasākumi:

  • 5. decembrī plkst. 13:00 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (K. Valdemāra ielā 10a);
  • 12. decembrī plkst. 13:00 Latvijas Dabas muzejā (K. Barona ielā 4);
  • 19. Decembrī plkst. 13:00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā (Palasta ielā 4);
  • 9. janvārī plkst. 13:00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.