Kultūras ministres Daces Melbārdes biroja jaunais sastāvs

Publicēts:


Dace Melbārde
Dace Melbārde

Kultūras ministres Daces Melbārdes birojā strādās kultūras nozares profesionāļi

Jaunievēlētās kultūras ministres Daces Melbārdes biroja sastāvā iekļauti ilggadēji kultūras nozares profesionāļi.

“Ministra birojam jāpilda divas funkcijas – jāpalīdz ministram organizēt viņa darbu un nodrošināt ministra sasaisti ar partiju, tāpēc ir svarīgi izveidot sabalansētu biroju. Uzstādīto mērķu īstenošanai būs nepieciešami nozares profesionāļi. Biroja iecelšanai atvēlētais laiks ir īss, un šobrīd vēl turpinās pārrunas ar potenciālajiem padomniekiem,” uzsver ministre.

Dace Melbārde

Vita Cīrule

Par sava biroja vadītāju kultūras ministre izraudzījusies Vitu Cīruli, kurai šajā darbā ir bagāta pieredze – LR kultūras ministra biroja vadītājas darbu viņa veikusi no 2004. līdz 2012. gadam, sastrādājoties ar vairākiem kultūras ministriem. Kopš 2012. gada augusta Vita Cīrule ir Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) metodiskā darba koordinatore. Vita Cīrule ieguvusi augstāko pedagoģisko izglītību un bakalaura grādu psiholoģijā Daugavpils Pedagoģiskajā universitātē, šobrīd studē Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA) maģistrantūrā Personāla vadības programmā.

Dagnija Grīnfelde

Kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos būs līdzšinējā Jaunā Rīgas teātra (JRT) reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Grīnfelde, kura JRT strādā kopš 2011. gada. Viņa bijusi arī LR3 Klasika programmu redaktore (2003–2013) un Latvijas Nacionālās operas reklāmas un iespieddarbu redaktore (2007–2011). Dagnija Grīnfelde ieguvusi bakalaura grādu mūzikā ar muzikologa kvalifikāciju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un studējusi franču filoloģiju Latvijas Universitātē.

Daces Melbārdes aicinājumam turpināt darbu ministres birojā piekrituši padomnieks Nauris Puntulis un ministra palīdze Aija Iesalniece.
Biroja darbinieki pieņemti darbā uz ministres pilnvaru laiku, un viņu atalgojums noteikts atbilstoši valstī noteiktajai vienotajai atalgojuma sistēmai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.