“Lielais dzintars” atklāj skaņu ierakstu studiju


Uz Liela dzintara Lielās skatuves ierakstās LSO
Uz Liela dzintara Lielās skatuves ierakstās LSO. Foto: Jānis Vecbrālis

Valsts ārkārtas situācijas laikā, kad mūziķiem klātienes koncertos uzstāties nav iespējams un cilvēkiem radošajās nozarēs katastrofāli trūkst darba, Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” nāk klajā ar jaunu pakalpojumu – koncertzāle atklājusi skaņu ierakstu studiju un aicina mūziķus ierakstīt savas programmas izcilajā “Lielā dzintara” akustikā.

“Pandēmijas laikā, kad koncertdarbība vairs nav iespējama, es aicinu mūziķus nodoties ierakstiem. Vēlamies plašākai publikai atklāt, ka Liepājas koncertzāle ir ne tikai vieta, kur baudīt mākslu, bet arī vieta izciliem skaņu ierakstiem. Ierakstu studijas veidošanā piedalījušies arī vadošie Latvijas skaņu režisori – Normunds Šnē, Normunds Slava un Andris Ūze. Šis ir īstais brīdis “ierakstīt” sevi vēsturē ar kādu brīnišķīgu pasaules klasiķu interpretāciju vai mūsdienu latviešu komponistu skaņdarbu!”

aicina “Lielā dzintara” valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons.

“Lielais dzintars” mūziķiem piedāvā profesionālu akustiskās mūzikas ierakstu tehniku, kas piemērota ne tikai orķestriem, bet arī solo un kamermūzikai. Sadarbībā ar Latvijas labākajiem speciālistiem tiek nodrošināts pilns ierakstu serviss – no skaņu režijas līdz ierakstītā audio materiāla miksēšanai un māsterēšanai. Būtiski, ka līdz šī gada 15. maijam mūziķiem iespējams iesniegt savu projekta pieteikumu Valsts kultūrkapitāla fondā, lai pretendētu uz finansējumu ieraksta īstenošanai jebkurā no ierakstu studijām. Tā kā publisko pasākumu norise šobrīd ir “uz jautājuma zīmes”, “Lielais dzintars” aicina mūziķus iesniegt fonogrammu ierakstīšanas vai arī pilna CD ieraksta projektus Valsts kultūrkapitāla fondā.

Ieraksties Lielajā dzintarā
publicitātes foto

Paralēli koncertdarbībai pie savas skaņu ierakstu studijas izveides Liepājas koncertzāle strādā jau ilgtermiņā. Līdz šim galvenokārt ierakstīti koncertzāles rezidentu – Liepājas Simfoniskā orķestra koncerti, kas šobrīd augstākajā kvalitātē klausāmi CD formātā un digitāli. Taču līdz ar ārkārtas situāciju, kad “Lielā dzintara” līdzšinējo darbību praktiski paralizējis vīruss, ierakstu studija ir risinājumums, kā vienlaikus gan gūt ieņēmumus koncertzāles uzturēšanai, gan arī atbalstīt mūziķus.

Interesenti aicināti sazināties ar “Lielo dzintaru”, rakstot koncertzāles skaņu operatoram Jānim Straumem: janis.straume@lielaisdzintars.lv. Skaņu ierakstu studija izveidota ar Liepājas pašvaldības atbalstu, plašāka informācija lasāma koncertzāles mājas lapā – lielaisdzintars.lv.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.