Liepājas Lielais dzintars vasarā atsāks rīkot sērijas Personīgi koncertus


Koncerti “Bahs. Grūvs. Saksofoni” un “Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets” Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” bija iecerēti kā krāšņs koncertsērijas “Personīgi” pavasara sezonas noslēgums. Līdz ar pulcēšanās ierobežojumiem sērijas koncerti pārcelti uz vasaru, sērija papildināta ar vēl vienu pārsteiguma koncertu, un skatītāji aicināti tos visus trīs baudīt tiešraidē. Savukārt “Personīgi” pavasara abonementa īpašniekiem būs ekskluzīva iespēja redzēt koncertus klātienē – “Lielā dzintara” Lielajā zālē.

Rīgas Saksofonu kvartets
Rīgas Saksofonu kvartets

14. jūnijā plkst. 18.00 koncertprogrammā “Bahs. Grūvs. Saksofoni. Tiešraides koncerts” uz “Lielā dzintara” skatuves satiksies pieredzes bagātais Rīgas Saksofonu kvartets ar godalgoto sitaminstrumentālistu Guntaru Freibergu, kurš vairākkārt nominēts arī Lielajai mūzikas balvai. Latvijā šāds sastāvs uz vienas skatuves saspēlēsies pirmoreiz – četru saksofonu pilnskanību papildinās dažnedažādu sitaminstrumentu, tostarp marimbas, bungu un vibrfona tembri. Daudzveidīgs būs mūziķu izvēlētais repertuārs – no Johana Sebastiana Baha “Angļu svītas” līdz pašmāju komponistu Edgara Mākena un Uģa Prauliņa jaundarbiem.

Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa etnoduets

Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa etnoduets
Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa etnoduets

Personīgi” vasaras tiešraižu sezonu 5. jūlijā plkst. 18.00 turpinās Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa etnoduets. Elektroakustiskais etnoduets ir jauns projekts, kurā uz vienas skatuves sastapsies abu mūziķu balsis, kokļu un elektronikas skaņas. Savā mūzikā duets radoši izmanto Latvijas novadu folkloras, ambientās un akadēmiskās mūzikas, kā arī džeza un roka elementus. Viņi ar savu koncertprogrammu “Identitātes” vedīs klausītājus retrospektīvā ceļojumā, pieminot un izdziedot Latvijas novados dzīvojušo tautu – līvu, leivu, latgaļu un citu – senās dziesmas. To pamatā būs atšķirīgu un līdzīgu, draudzīgu un dažreiz skarbāku ļaužu stāsti, kas joprojām dzīvo savu dzīvi tautas dziesmās.

Dienvidu saules promenāde

Dienvidu saules promenāde
Dienvidu saules promenāde

Sezonu noslēgs pārsteiguma koncerts, kurš sākotnēji sērijā nemaz nebija plānots. 9. augustā plkst.18.00 skatītāji tiešraidē, kā arī nelielā (tajā brīdī atļautā) skaitā klātienē aicināti baudīt romantisku opermūzikas koncertu “Dienvidu saules promenāde“. Pie klavierēm esot ekspresīvajai pianistei Agnesei Egliņai, Latvijas Nacionālas operas un baleta solisti – dzidrais soprāns Marlēna Keine un artistiskais tenors Mihails Čuļpajevs – duetā izdziedās Vidusjūras dienvidniecisko komponistu skaistākās mīlas dziesmas, ārijas un duetus.

Raksturīgi koncertsērijai “Personīgi” koncertu klausītājiem būs iespēja arī uzzināt vairāk par mūziķiem, atskaņotajiem skaņdarbiem un komponistiem. Koncertu filmēšana notiks Lielajā zālē, ievērojot visus drošības pasākumus. Tikai koncertsērijas “Personīgi” pavasara abonementa 2020 īpašniekiem būs iespēja koncertus “Bahs. Grūvs. Saksofoni” un “Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets” apmeklēt klātienē. Pārējie šo koncertu biļešu īpašnieki aicināti pieteikties elektroniskajam tiešraides kodam, rakstot uz e-pastu: aiva.juhnevica@lielaisdzintars.lv. Biļetes uz visiem trim tiešraides koncertiem nopērkamas un tiešraides skatāmas interneta vietnēs bilesuparadize.lv vai lielaisdzintars.lv. Koncertus ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA “Lielais Dzintars”.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.