Noskaidroti International Young Music Entrepreneur balvas finālisti

Publicēts:


Atlasīti 8 mūzikas nozares uzņēmēju konkursa finālisti, starp tiem – Instrumentu menedžere Līva Pētersone, Gustavo menedžere Inese Saulāja un Linda Leen

IYME DJ

Britu padomes izveidotā mūzikas nozares ekspertu žūrija ir nominējusi astoņus jaunos mūzikas industrijas uzņēmējus, kas sacentīsies par starptautiskā konkursa International Young Music Entrepreneur (IYME) award 2011 galveno balvu – 8 dienu ilgu pieredzes apmaiņas braucienu uz Lielbritāniju, lai tiktos ar britu mūzikas nozares profesionāļiem, uzņēmējiem un citu valstu finālistiem, veidotu sadarbības un piedalītos vienā no pasaulē lielākajiem mūzikas festivāliem un konferencēm The Great Escape (http://escapegreat.com/).

Kopumā konkursā tika saņemti 18 pieteikumi. Katrs no pieteikumiem tika vērtēts atbilstoši IYME konkursa kritērijiem kā uzņēmējdarbības potenciāls, līdera īapšības, kas dotu iespēju uzņēmējam būtiski ietekmēt kopējo nozares attīstību, informētība par nozares tirgus apstākļiem, radošums, ideju oriģinalitāte, inovācija un spēja sevi un savu uzņēmumu pārstāvēt starptautiskā arēnā. Žūrija izvēlējās astoņus labākos kandidātus, kuri visprecīzāk atbilst izvirzītajiem kritērijiem.

International Young Music Entrepreneur finālisti (alfabētiskā kārtībā)

  • Dace Volfa, www.iloveyou.lv
  • Inese Saulāja, www.micrecmusic.lv
  • Kristaps Puķītis, http://youtube.com/dirtydeallv
  • Linda Lezdiņa, www.lindaleen.com
  • Līva Pētersone, www.instrumenti.in
  • Marts Sildniks, www.fonofest.com
  • Miks Magone, skyr.wordpress.com
  • Ričards Čerenkovs, www.ensemblyline.com

Konkursa fināls notiks jau rīt, 14. aprīlī, kad visi finālisti tiks aicināti uz intervijām ar žūrijas locekļiem. Interviju laikā žūrija mēģinās apzināt finālistu viedokli un potenciālu mūzikas industrijas jomā, lai atlasītu vispiemērotāko kandidātu industrijas braucienam uz Lielbritāniju.

Britu padome piedāvā jebkuram interesentam iesaistīties un aptaujā novērtēt, kurš vai kura, viņuprāt, atbilst radoša mūzikas uzņēmēja kvalitātēm. Britu padomes radošās ekonomikas lapā www.creativeeconomy.lv cilvēki aicināti iepazīties ar īsiem finālistu profiliem, kā arī izteikt savu viedokli balsojot un iesūtot komentārus.

Britu padomes Jauno radošo uzņēmēju programmas vadītāja Maija Ūdre ir gandarīta, ka šogad pieteikumi ir ļoti spēcīgi, jo īpaši augsti novērtēti tika visu finālistu anketas.

“Finālistu līdzšinējie sasniegumi ir ievērojami, kas liecina, ka mums ir ko piedāvāt ārpus Latvijas. Mēs priecājamies, ka šajā mūzikas industrijas konkursā bija pieteikušies ļoti dažādu mūzikas žanru un virzienu pārstāvji, un, manuprāt, žūrijai būs grūts uzdevums izvērtēt, kurš būs visspēcīgākais kandidāts,” stāsta Maija Ūdre.

Finālistu profilus var apskatīt un novērtēt šeit: http://www.creativeeconomy.lv/iyie-award-final/iyme-award-2011/iyme-award-finalists/

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.