Piesakies Dzejas un repa sacīkstēm “Valodas tirgus”


Dzejas un repa sacīkstes plakāts

Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina pieteikties Dzejas un repa sacīkstēm, kas notiks 13. maijā plkst.15:00 Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā. Ar sacīkstēm tiek atzīmēta Valsts valodas diena, kura aizsākta 2012. gadā ar mērķi Jura Alunāna dzimšanas dienā radošā un mūsdienīgā veidā svinēt to, ka mūsu valsts valoda ir latviešu valoda. Pilnu notikumu klāstu skatīt šeit: http://rmm.lv/vvd/

Dzejas un repa sacensību norises vieta nav izvēlēta nejauši – 2015. gada Valsts valodas dienas sauklis ir Jura Alunāna dzejas rindas: “Nav jāskatās arvien tik grāmatā!/ Uz tirgus skan ar daža gudrība.” Tādēļ šī gada sacīkstes ieguvušas nosaukumu „Valodas tirgus”.
Sacīkstēs piedalīties aicināti dzejas un repa autori vecumā no 16 gadiem. Dalībniekus vērtēs profesionāļu žūrija. Par muzikālo noformējumu rūpēsies Mixmaster AG (Andris Gailis).

Katrā no sacīkšu kategorijām tiks apbalvoti trīs laureāti. Galvenā balva uzvarētājam dzejas grupā ir dalība Rakstnieku savienības Literārajā akadēmijā; repa grupā – vienas dziesmas ieraksts profesionālā ierakstu studijā.

Dzejas un repa sacīkstes plakāts

Sacensību gaita

Konkurss norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā dalībnieki uzstāsies ar iepriekš sagatavotu dzejas lasījumu vai brīvrunas priekšnesumu, kas var tikt papildināts ar paša dalībnieka sagatavotu muzikālu pavadījumu. Žūrija priekšnesumus vērtēs 5 baļļu sistēmā.

Pēc vērtējumu apkopošanas puse dalībnieku no katra žanra iekļūs otrajā kārtā. Dzejas grupas dalībnieki uzstāsies ar lasījumu, savukārt repa grupas pārstāvji – ar brīvrunu par žūrijas dotu tēmu. Otrajā kārtā žūrijas vērtējumam un komentāram pievienosies arī skatītāju balsojums.

Trešajā kārtā iekļūs divi dalībnieki no katra žanra grupas. Abi repa grupas dalībnieki mērosies spēkiem brīvajā repa cīņā, bet dzejas grupas konkursantiem žūrija dos tēmu, par kuru attīstīt dzejas improvizāciju. Arī trešo kārtu vērtēs gan profesionāļu žūrija, gan skatītāji. Vietu sadalījums veidosies pēc trīs kārtās iegūto baļļu un skatītāju vērtējuma apkopojuma.

Pieteikšanās sacīkstēm līdz 2015. gada 10. maijam, rakstot uz e-pastu sacikstes@rmm.lv, norādot vecumu, kā arī kategoriju, kurā piedalīsies – dzeja vai reps. Dalībnieku skaits ir ierobežots un tie tiks apstiprināti pieteikšanās secībā!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.