Piesakies International Young Design Entrepreneur award 2011 konkursā

Publicēts:


Vēl tikai piecas dienas, līdz 5.jūlijam, modes un dizaina nozares uzņēmēji vecumā no 21 līdz 40 gadiem var pieteikties Britu padomes izsludinātajā starptautiskajā konkursā International Young Design Entrepreneur (IYDE) award 2011.

IYDE award 2011 uzvarētājs šā gada septembrī dosies pilnībā apmaksātā pieredzes apmaiņas braucienā uz Lielbritāniju, piedalīsies prestižajā dizaina industrijas festivālā London Design Festival vai modes šovā London Fashion Week, kā arī tiksies ar britu modes un dizaina nozares ekspertiem un citu valsu finālistiem un apmeklēs uzņēmumus.

Konkursa mērķis ir apzināt jaunos, daudzsološos dizaina un modes industrijas uzņēmējus un nozares līderus. Konkursā aicināti piedalīties Latvijas modes un dizaina industrijas pārstāvji, vadītāji un jaunie līderi vecumā no 21 līdz 40 gadiem, kuri darbojas sekojošos modes un dizaina industrijas sektoros:

  1. Produktu dizains un ražošana: mēbeles, industriālais dizains vai amatniecība;
  2. Arhitektūra, interjera un vides dizains;
  3. Modes, tekstila un aksesuāru dizains un izstrāde;
  4. Modes un dizaina tirdzniecības veicināšanas šovi, skates, izstādes, festivāli;
  5. Modes un dizaina produktu mazumtirdzniecība un tirdzniecības veicināšana;
  6. Modes un dizaina produktu izpēte, iepirkumi, piegādes tīklu menedžments;
  7. Dizaina un modes menedžments un mārketings, sabiedriskās attiecības, brendings, komunikācijas, žurnālistika;

Pieteikties IYDE award 2011 konkursam pretendenti var līdz 5.jūlijam, plkst. 17.00, aizpildot pieteikuma anketu, kas atrodama Britu padomes radošās ekonomikas informatīvajā lapā CreativeEconomy.lv. Konkursa finālā iekļūs 10 jaunie uzņēmēji, kuri tiksies ar žūrijas ekspertiem 14.jūlijā. Finālistiem īsā prezentācijā būs jāpastāsta par savu darbību dizaina vai modes industrijā, uzņēmējdarbības veiksmēm, kā arī uzņēmuma un industrijas attīstības perspektīvām.

‘Enterpreneur’ (uzņēmējs) Britu padomes izpratnē nebūt nenozīmē, ka kandidātam jābūt uzņēmuma īpašniekam vai līdzīpašniekam. Viņš vai viņa var būt arī modes vai dizaina jomas eksperts vai konsultants kādā esošā uzņēmumā, organizācijā, biedrībā. ‘Enterpreneur’ nozīmē būt uzņēmīgam, radošam un motivētam profesionālim, līderim, kas gan veiksmīgi attīsta un virza uzņēmējdarbību, gan veicina dizaina nozares attīstību Latvijā, ir kompetents un zinošs par industriju un ar pamatotu vīziju par tās nākotnes attīstību. Nozīmīga ir arī šī cilvēka starptautiskā pieredze un redzējums par to, kā celt uzņēmuma vai industrijas konkurētspēju starptautiskā arēnā,” stāsta Maija Ūdre, Britu padomes Jauno radošo uzņēmēju programma vadītāja.

IYDE award 2011 ir daļa no starptautiskās Britu padomes “Creative and Cultural Economy” programmas, kas atzīst uzņēmēja centrālo lomu ilgtspējīgas un konkurētspējīgas radošās ekonomikas attīstībā.

Young Creative Entrepreneur award (YCE awad) konkursi tiek rīkoti kopš 2004. gada dažādās radošo industriju nozarēs – mūzikā, medijos, komunikācijās un interaktīvajās tehnoloģijās, dizainā un modē un publicistikā. Latvijā līdz šim ir notikuši četri YCE award konkursi – 2007. gadā mūzikas balvu saņēma grupas “Prāta vētra” starptautisko tirgu vadītāja Guna Zučika, 2009. gadā komunikāciju balvu saņēma netradicionālā mārketinga celmlauzis Latvijā, DDB radošais direktors Gatis Mūrnieks, 2010 gadā uz Lielbritāniju pieredzes apmaiņā devās interaktīvās un digitālās nozares speciālists Ernests Štāls, savukārt šī gada maijā mūzikas balvu saņēma Inese Saulāja, kompānijas MicRec publishing autortiesību nodaļas vadītāja un mūziķa Gustavo menedžere.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.