Rīgā uzstāsies vokālā grupa TAKE 6!

Publicēts:


Savā 10.gadu jubilejā festivāls “RĪGAS RITMI” sarūpējis īstenus svētkus mūzikas mīļotājiem, piedāvājot īpašu koncertu programmu šī gada Ziemassvētkos.

30. novembrī Kongresu namā uzstāsies desmitkārtējie prestižās Grammy balvas ieguvēji TAKE 6! Mūziķu kontā ir 10 Grammy balvas, 10 Dove balvas, Soul Train balva un divas reizes viņi nominēti NAACP Image balvai. Septiņus gadus žurnāla Downbeat lasītāju un mūzikas kritiķu aptaujās viņi atzīti par gada labāko vokālo džeza grupu.

grupa Take 6

vokālā grupa (a capella) Take 6.

Take 6 ir Amerikāņu a cappella stilā muzicējoša sešu vīru apvienība. Ansambļa vēsture aizsākās tālajā 1980-tajā gadā Oukvudas koledžā Hantsvilā, Alabamas štatā. Take 6 ne tikai veiksmīgi pārmantojusi 50-togadu doo-wop un gospeļu vokālo ansambļu tradīcijas, bet šodien stabili ieņem vadošo vietu starp tā saucamā otrā viļņa vokālajām džeza grupām, kas radās 90-to gadu sākumā. Mūzikas kritiķi Take 6 dēvē par a cappella jaunā viļņa aizsācējiem un ritmblūza vokālo grupu tradīciju atjaunotājiem. Viņu briljanttīrais vokālais skanējums jau kopš grupas pirmā albūma guva nedalītu pasaules mūzikas zvaigžņu atzinību.

Sevišķu klausītāju un kritiķu atzinību ir izpelnījies Take 6 2008. gada veikums The Standard. Kā jau liecina nosaukums, tajā ietvertas melodijas no džeza zelta fonda. Albūma ierakstā dalību ņēma arī tādas R&B zvaigznes, kā Aaron Neville un Brian McKnight, kā arī džeza veterāni George Benson, Al Jarreau un Jon Hendricks. Kritiķu vērtējums bija vienbalsīgs – vēl trīs Grammy balvas Take 6 kontā.

Jau pēc pirmajiem panākumiem Take 6 svingojošais stils un bagātīgā harmoniskā valoda piesaistīja mūzikas grandu uzmanību un drīz vien viņi jau ierakstījās un uzstājās kopā ar Quincy Jones, Ella Fitzgerald, Stevie Wonder, Ray Charles. Dusēt uz lauriem nebija laika – grupa turpināja aktīvi koncertēt un ierakstīt albūmus – katrs nākošais bija solis uz vēl lielāku pilnību.

Biļešu iepriekšpārdošana sāksies no šodienas, 10.septembra, Biļešu Serviss tirdzniecības vietās un internetā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.