Shakira – Sale el sol. Albums.

Publicēts:


No oktobra vidus Latvijā pieejams dziedātājas Šakiras (Shakira) jaunais albums “Sale el sol” jeb “Saullēkts”, kas stilistiski iezīmē atgriešanos pie dziedātājas karjeras pirmsākumiem.

Albums “Sale el sol”

Shakira - Sale el sol (album cover)

Albums “Sale el sol” ir kolumbiešu dziedātājas septītais studijas albums un tas seko uz karstām pēdām šīs vasaras superhitam – “FIFA World Cup” himnai “Waka Waka”, kas arī iekļauta albumā.

Pēc Šakiras vārdiem, jaunais albums iezīmē atgriešanos pie pirmsākumiem, taču no cita skatpunkta – kādu dziedātāja to redz pašlaik.

Shakira – Loca

“Šajā albumā ir trīs virzieni,” skaidro Šakira. “Ir pārstāvēts romantiskais virziens, kuru nebiju skārusi pēdējo trīs gadu laikā, taču tas pie manis atgriezās un es nespēju atturēties. Ir arī rokenrola dziesmas, jo savu karjeru sāku kā rokmūzikas izpildītāja. Trešais virziens ir Latino – albuma tropiskā puse. Es uzaugu, klausoties “merengue” stila mūziku. Viesojoties šī stila dzimtenē Dominikānas Republikā, neplānoti sāku sadarboties ar mūziķi El Cata, viņa mazajā studijā nekurienes vidū ierakstot tādas dziesmas kā “Loca” un “Rabiosa”. Tieši šī stila dziesmas padara šo albumu ļoti patiesu un personisku.”

Līdzīgi spontāni radās arī jaunā singla “Loca” videoklipa ideja. Šakira pēdējā brīdī atmeta plānus par filmēšanu studijā un ar rokas kameru devās Barselonas ielās. “To prasīja šīs dziesmas brīvais gars,” skaidro dziedātāja.

Albumā dzirdami tādi viesmākslinieki kā Dizijs Raskals, Pitbuls, El Cata un Residente Calle 13. Albumā iekļauta arī Šakiras versija britu jauno talantu – “The xx” – dziesmai “Islands”.

Novembrī un decembrī Šakira ar koncertturneju viesojas Eiropā.

No mūzikas brīvajā laikā Šakira vada labdarības fondu “Basās kājas”, kuru viņa izveidoja 18 gadu vecumā un nu jau atvērusi 6 skolas, kuras sniedz izglītību 6 tūkstošiem bērnu no trūcīgām kolumbiešu ģimenēm. “Izglītība palīdz pārtraukt nabadzības apli un ļauj izlauzties potenciālajiem talantiem,” uzskata Šakira, kas pilda arī UNICEF Labas gribas vēstnieces pienākumus.

“Mēs visi ejam cauri grūtiem brīžiem, bet mums iekšienē vienmēr mīt saule. Manī tā ir atkal uzaususi un cerams, ka būs gara saulaina diena,” saka Šakira.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.