Spīķeru laika lēciens: Spīķeru vēsture mūsdienīgā skatījumā

Publicēts:


Laikā no 20. augusta līdz 1.septembrim “Dirty Deal Expo” notiks vides mākslas radošā darbnīca un izstāde “Spīķeru laika lēciens”.

Rīgas pilsētas svētku laikā Spīķeru kvartālā tiks atklāts “Dirty Deal” un “VIVACOLOR” izstrādātais vēsturiski pētnieciskais ielu mākslas projekts “Spīķeru laika lēciens”, kas sevī ietver radošu vides mākslas darbnīcu un izstādi par Spīķeru vēsturi. Projektā piedalās mākslinieki: Andris Vītoliņš, Kristians Brekte, Reinis Liepa, Madara Krieviņa, Maija Kurševa, Liene Jonīte, kā arī vides mākslinieki – Frost, Tron, Cue, Pal, Rist, Saim, Adata, un divi izsludinātā konkursa kārtībā izvēlētie mākslinieki – Agita Šteinberga un Andris Maračkovskis.

spikeru laika leciens

“Spīķeru laika lēciens”, izmantojot laikmetīgās vides mākslas metodes – grafiti, vides objekti, instalācijas, video, audio – iepazīstinās ar”Spīķeru” rajona 662 gadu ilgo vēsturi. Mākslas darbos tiks atainoti “Spīķeri”, kādi tie bija toreiz, ir tagad, kādi iemītnieki to ir apdzīvojuši un apdzīvo joprojām, tiks atspoguļota kvartāla ikdiena, nozīmīgākās personas, notikumi un citas dažādu laika periodu raksturojošas iezīmes, kā arī būs ieskats Spīķeru nākotnē, parādot kādā virzienā tas var attīstīties.

Izstādi tiks atklāta 20. maijā ar Spīķeru rajona patrona Jāņa Dinnes līdzdalību, kas pārgriežot lenti uz izstādi, atklās turpmāko rajona gatavošanos Spīķeru 700 jubilejai.

“Spīķeru laika lēciens” būs apskatāms “Dirty Deal Expo” izstāžu zālē, Spīķeros, Maskavas ielā 12/2, no 20. augusta līdz 1. septembrim, no plkst. 12.00 līdz 20.00 (izņemot svētdienas un pirmdienas). Ieeja – bez maksas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.