Tarmo Roosimölder glezniecības darbu izstāde galerijā Bastejs

Publicēts:


Galerijā Bastejs no 21.decembra būs skatāma igauņu mākslinieka Tarmo Roosimoldera (Tarmo Roosimölder) glezniecības darbu izstāde.

Tarmo Toosimolder galerijā Bastejs

Izstādes Galerijā Bastejs pamatā ir ideja par duālismu, par to, ka katrai lietai un parādībai ir divas puses, divi raksturi. Piemēram, sapņošana dienas laikā, kad vienlaicīgi pastāv divas dažādas pasaules reālā un irreālā.

Tarmo Roosimölder

Tarmo Roosimolders dzimis Tallinā, absolvējis Tartu universitātes ģeoloģijas fakultāti un kā pats atzīst, tad studiju laikā gūtā pieredze un īpaši braucieni uz Turkmenistānu atstājuši iespaidu viņa glezniecībā. Braucieni bijuši ierosme gleznot tuksnešu ainavas, ainavas, kuras piepilda bezgalīga telpa.

1989. gadā Tarmo Roosimolders kopā ar mākslinieku Navitrolla (Heki Trolla) izveido grupu Lüliti (Slēdzis). Grupa tiek dibināta kā protests pret pastāvošo oficiālo iekārtu un ideoloģiju, kas atbalsta tikai tos māksliniekus, kas iekļaujas sabiedriskās institūcijās. Abi mākslinieki rīko izstādes, dažādas akcijas un performances.

Tarmo Roosimolders ir mākslinieks autodidakts, bet neskatoties uz to viņa glezniecībai piemīt neparasts pasaules redzējums un telpas izjūta. Svarīgu lomu viņa glezniecībā ieņem Sūfiju kultūra, jo īpaši Sūfiju mistikas dzeja un mūzika, kas piešķīrusi darbiem meditatīvu raksturu.

Galvenā tēma mākslinieka darbos ir iedomāta ainava un cilvēks tajā. Māksliniekam īpaši svarīgas ir cilvēka un dabas attiecības, to savstarpējā mijiedarbība. Būtiska loma šo attiecību atklāšanā ir telpa un mērogs, kas arī raksturo Tarmo Roosimoldera glezniecības pamat izteiksmi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.