Tikšanās ar somu fotogrāfu Villi Lenkeri

Publicēts:


Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar Biedrību ISSP š.g. 10. augustā plkst. 19.00 aicina uz somu fotogrāfa Villes Lenkeri (Ville Lenkkeri) prezentāciju “NEATKLĀTĀ PATIESĪBA”.

Ville Lenkkeri

Ville Lenkkeri

Lenkeri ir viens no atpazīstamākajiem Helsinki School jaunākās paaudzes fotogrāfiem, kurš iemantojis plašu atzinību ar savu darbu oriģinālo vizuālo un saturisko vēstījumu. Prezentāciju papildinās saruna ar mākslinieku, kuru vadīs Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) mākslinieciskā direktore Baiba Tetere.

Ville Lenkkeri prezentācijā izrādīs un komentēs savus radošos projektus, kas tapuši pēdējo gadu laikā – Reality in the Making (2006), The Place of No Roads (2009). Realitāte un tās reprodukcija vienmēr ir bijusi tēma, kas interesējusi Lenkkeri. Kaut arī fotogrāfija plašāk uzskatīts kā dokumentējošs medijs, Lenkkeri uzsver neizbēgamu fikcijas klātesamību.

Ville Lenkeri ir dzimis 1972.gadā Oulu, Somijā, patreiz dzīvo Stokholmā, Zviedrijā. Lenkeri pārstāv Helsinki School un ar savu ieguldījumu virzījis Somijas mūsdienu fotogrāfiju pasaules mākslas arēnā kā kultūras eksportpreci. Villes darbi ir plaši starptautiski izstādīti – Berīnē, Stokholmā, Ņujorkā u.c. www.villelenkkeri.com

Šogad Ville Lenkeri kā pasniedzējs piedalās Starptautiskajā fotogrāfijas vasaras skolā (International Summer School of Photography jeb ISSP) 2010, kas notiek Ezersalas internātskolā, Franopolē, Ludzas novadā no 31.jūlija līdz 8.augustam. Villes dalību ISSP 2010 atbalsta Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma “Kultūra”. Vairāk par ISSP 2010: www.issp.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.