Var iesniegt darbus rakstnieka Egona Līva piemiņas balvai “Krasta ļaudis”

Publicēts: | Atjaunots:


Krasta ļaudis-- Egona Līva piemiņas balva
Krasta ļaudis-- Egona Līva piemiņas balva

18. septembrī Liepājā jau desmito reizi tiks pasniegta rakstnieka Egona Līva piemiņas balva “Krasta ļaudis”. Liepājas Kultūras pārvalde izsludina ikgadējo konkursu un līdz 15. jūlijam aicina iesniegt literāros darbus.

Egona Līva piemiņas balva iedibināta ar mērķi veicināt radošos procesus rakstniecībā, novērtēt labākos literatūras darbus, kā arī rosināt interesi par latviešu literatūru un stiprinātu jaunrades procesu kopumā. Literāros darbus iespējams iesniegt divās kategorijās: labākais oriģinālliteratūras prozas darbs latviešu valodā 2019. / 2020. gadā un labākais skolu jaunatnes literārais darbs 2019. / 2020. gadā.

Nominācijai “Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs” var izvirzīt prozas darbus, kas izdoti laika posmā no 2019. gada 1. jūlija līdz 2020. gada 1. jūlijam un atbilst jūras un jūrniecības, latviskuma, patriotisma tēmām un konkursa izvirzītajiem mērķiem. Skolēni savus darbus aicināti iesniegt par tēmu pārmaiņu laiks, latviskums, patriotisms, jūrniecība, sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšana un popularizēšana, kas atbilst konkursa “Krasta ļaudis” izvirzītajiem mērķiem.

Krasta ļaudis-- Egona Līva piemiņas balva
Krasta ļaudis– Egona Līva piemiņas balva

Konkursa nolikums

Ar konkursa nolikumu iepazīties un darbus abās nominācijās var iesniegt, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu mājaslapas sadaļā “Egona Līva piemiņas balva “Krasta ļaudis”“. Lai pieteiktu darbus, nepieciešams reģistrēties sistēmā.

Iesniegtos darbus nominācijā “Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs” vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā ir Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks, komisijas priekšsēdētājs Nauris Lazdāns; laikraksta “konTeksts” galvenā redaktore Sandra Ratniece; Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja, Piejūras literārās akadēmijas vadītāja Linda Zulmane; Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes profesore Zanda Gūtmane un Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes asociētā profesore, Kurzemes Humanitārā institūta pētniece Anda Kuduma.

Jauniešiem

Savukārt jauniešu stāstus vērtēs Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājs, komisijas priekšsēdētājs Normunds Dzintars; Liepājas 6. vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Daiga Straupeniece; Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5. vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Simona Stalidzāne; Liepājas Universitātes Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu lektore, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Linda Zulmane un rakstniece, Literārās akadēmijas un Piejūras pilsētu literārās akadēmijas lektore Jana Egle.

Apbalvošana

Apbalvošana notiks 2020. gada 18. septembrī svinīgā balvu “Krastu ļaudis” pasniegšanas ceremonijā

Pērn galveno balvu saņēma rakstnieces Ingunas Daukstes-Silasproģes grāmata “Gaidot laivu. Latviešu rakstnieki bēgļu ceļos Zviedrijā”.

Konkursu organizē Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūras pārvalde” sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību un Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociāciju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.