Ziemeļvalstu un Baltijas valstu jauniešu simfoniskā orķestra ORKESTER NORDEN koncerts


Orkester Norden 2017
Orkester Norden 2017

20. augustā 19.00 Dzintaru koncertzālē, atzīmējot Somijas simtgadi, Ziemeļvalstu un Baltijas jauniešu simfoniskais orķestris “Orkester Norden” (ON) piedāvā klausītājiem brīnišķīgu koncertprogrammu ar nosaukumu “Orkester Norden’17 godina Somiju”. Diriģenta Johanesa Gustavsona (Johannes Gustavsson) vadībā orķestris sagatavojis vairākus izcilo mūzikas dižgaru – Žana Sibēliusa, Brittas Bīstromas, Edvarda Elgāra u.c. skaņdarbus. Kā solistus dzirdēsim pasaulslaveno soprānu Suzannu Andersoni (Susanna Andersson) un čellistu Jākobu Korānji (Jakob Koranyi).

Ieeja koncertā – bez maksas.

Iespējams, ka šī ziņa būtu paskrējusi garām e-art.lv, ja vien pagājušā gadā mana paziņa nebūtu spēlējusi šajā orķestrī un arī atbraukusi ar to uz Rīgu. Par kuru viņa bija sajūsmā.

Orķestrī “Orkester Norden” spēlē tikai talantīgākie Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona jaunieši

Orkester Norden 2017
Orkester Norden 2017

Orķestrī “Orkester Norden” spēlē tikai talantīgākie Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Ikviens no mūziķiem ar izcilību studē kādā no Ziemeļvalstu vai Baltijas reģiona mūzikas akadēmijām, un ik vasaru jaunieši pulcējas uz intensīviem kopmēģinājumiem kādā no valstīm, kas izvēlēta par tā brīža orķestra mājvietu. Šogad tā ir Dānijas pilsētas Olborgas “Mūziķu māja” (Musikkens Hus, Aalborg). Pēc vairāku nedēļu intensīviem mēģinājumiem “Orkester Norden” ar sagatavoto programmu, kopā ar izcilu diriģentu un spožiem solistiem, dodas koncertēt Dānijā, Latvijā, Igaunijā un Somijā.

Dirģēs Johaness Gustavsons

Šogad pie orķestra diriģenta pults būs Johaness Gustavsons. Viņš ļoti labi pārzina “Orkester Norden”, jo pats ir nācis no tā dalībnieku rindām – senāk orķestrī spēlēja altu. Šobrīd Gustavsons ir Vermlandes (Zviedrijā) Operas galvenais diriģents un regulāri strādā ar Helsingborgas simfonisko orķestri. Bijis galvenais diriģents Vesterosas Sinfonietta (Västerås Sinfonietta), Ziemeļvalstu kamerorķestrī (Nordic Chamber Orchestra) un Olū Simfoniskajā orķestrī (Oulu Symphony Orchestra).

Kopā ar orķestri šajā koncerttūrē būs divas spožas zvaigznes – soprāns Suzanna Andersone un čellists Jākobs Korānji. Savas izcilās muzikalitātes dēļ, abi ir starptautiski atzīti un pieprasīti solisti.

Suzanna Andersone

Suzanna Andersone, apbrīnojamas balss īpašniece, ir dzimusi Zviedrijā. Daudzos pasaulē zināmākajos opernamos Andersone dziedājusi vadošo lomu partijas, uzstājusies kopā ar tādiem prominemtiem orķestriem kā Kopenhāgenas filharmonisko orķestri, Helsinku filharmonisko orķestri un BBC Koncertorķestri.

Jākobs Korānji

Arī Jākobs Korānji ir dzimis Zviedrijā, bet viņa dzimtas saknes meklējamas Ungārijā. Korānji ar viņam vien piemītošos eleganto un vieglo spēlēšanas manieri ir apbūris gan kritiķus, gan klausītājus, kļūstot par vienu no pieprasītākajiem jaunajiem klasiskās mūzikas izpildītājiem daudzviet Eiropā. Viņš uzstājies Barselonā, Parīzē, Vīnē un citviet. Šajā gadā Jakobs kā solists uzstāsies uzstāsies ne vien ar “Orkester Norden”, bet arī ar Bogotas filharmonisko orķestri un Stokholmas Karalisko filharmonisko orķestri.

Plašāk var uzzināt: https://www.dzintarukoncertzale.lv/events/view/1357.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.