Creative Business Cup 2016 Latviju pārstāvēs Vividly


vividly app

21. jūnijā norisinājās konkursa “Creative Business Cup” nacionālais fināls, kurā par iespēju pārstāvēt Latviju pasaules radošās uzņēmējdarbības čempionātā sacentās četri pretendenti. Uz konkursu Kopenhāgenā novembrī dosies uzņēmums “Vividly” – virtuālās realitātes risinājumu ieviesējs arhitektūras praksē.

vividly app

Dalībai radošo uzņēmēju pasaules čempionātā “Creative Business Cup” bija pieteikušies 16 Latvijas uzņēmēji, kuri pasākumā “radi!” mēneša ietvaros prezentēja savas biznesa idejas žūrijai. Nākamajā atlases kārtā iekļuva pieci pretendenti – “Bee in”, “Dusis”, “Edurio”, “Epicoach” un “Vividly”, taču, piesaistot Eiropas Savienības izpētes un inovāciju grantu programmas “Horizon 2020” atbalstu 1,86 miljonu eiro apmērā, “Edurio” vairs neatbilda “Creative Business Cup” konkursa kritērijiem, un nacionālajā atlasē savus projektus prezentēja vien četri dalībnieki.

Par labāko tika atzīts izstrādes procesā esošais virtuālās realitātes rīks “Vividly”, kas radīts, lai paaugstinātu būvniecības procesa efektivitāti. Tas palīdz pasūtītāju, arhitektu un būvniecības uzņēmumu savstarpējā komunikācijā, lai nodrošinātu optimālu lēmumu pieņemšanu. “Virtuālā realitāte ir labākais, kā pasūtītājs patiesi var noticēt arhitekta projektam un arhitekts var būt drošs, ka būvnieks to sapratīs. Pasūtītājam ir ļoti svarīgi sekot līdzi dizaina procesam un būt drošam, ka tas, kas ir “uz papīra”, būs tas, ko būvēs,” intervijā portālam “Labs of Latvia” norādījusi Gunita Kuļikovska, “Vividly” vadītāja un idejas autore.

Creative Business Cup logo (mazs)

“Creative Business Cup” ir starptautisks konkurss radošo industriju uzņēmējiem, kas norisinās ik gadu un pulcē nacionālo atlašu uzvarētājus no visas pasaules. Dalība konkursā sniedz uzņēmējiem iespēju veidot starptautiskus kontaktus, piedalīties semināros un diskusijās, prezentēt savu ideju ārvalstu investoriem un potenciālajiem sadarbības partneriem, pilnveidot zināšanas un prasmes par radošo industriju biznesa attīstību, kā arī iegūt vērtīgas balvas, tostarp naudas balvu 15 000 eiro apmērā pirmās vietas ieguvējam. Konkursa fināls norisināsies šī gada novembrī Kopenhāgenā.

Kultūras ministrijas uzdevumā “Creative Business Cup” nacionālo atlasi organizēja Jauno uzņēmēju centrs. Partneri konkursa organizēšanā ir Dānijas Kultūras institūts, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Mentoru klubs, “Demola Latvia”, Latvijas Mākslas akadēmija, Siguldas pašvaldība, kustība “The Red Jackets” un FOLD.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

*

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.